Kersthapjes mee naar school? Dit zijn de makkelijke ideeën!

Alle Sinterklaasversiering is er weer afgerost en de kerstboom weer opgetuigd. Het is tijd voor de welbekende lijst van de juf. Wie neemt welke kersthapjes mee naar school? Het is heel handig zo’n lijst van de juf, want hier staan de makkelijke ideeën op. Maar ja, voordat jij als loedermoeder deze lijst naast de deur op school ontdekt hebt, staan alle makkelijke kersthapjes al doorgestreept. Lekker dan. Moet jij als flopkok die kersthapjes zelf gaan verzinnen. Nu kan ik je gaan verwijzen naar dit artikel: Het kerstdiner voor kinderen: heel veel ideeën en tips! Maar je bent natuurlijk op zoek naar écht makkelijke kersthapjes. Vandaar dat ik je nog één keer uit de brand help, en mijn ideeën voor makkelijke kersthapjes met je deel. 

Kersthapjes met cocktail prikkers

Om deze hapjes extra leuk en in kerstsfeer te krijgen, kun je ook onze kerst cocktail prikkers printable downloaden. Je vindt ze in het printable pakket voor het kerstdiner.   

Doe er je voordeel mee! En wees volgend jaar een keer op tijd zodat je alleen een pak chocomel of Fristi mee hoeft te geven naar school.

Daar gaan we, hier 21 makkelijke ideeën voor kersthapjes.

1. Kerstmutsjes met poffertjes

kersthapje aardbei kerstmuts

Super makkelijk, maar wel een erg leuk kersthapje! Dit zijn twee poffertjes, een aardbei en een prikkertje. Een toefje slagroom op de aardbei had niet misstaan, maar dit is beter om op school erop te doen. Nog wat poedersuiker er overheen strooien voor het sneeuweffect en klaar is je kersthapje.

2. Sneeuwmannetje van aardbei

kerstman aardbei

Aardbei met slagroom, kinderen zijn er dol op! En er is nog een leuk kersthapje van te maken ook. Één tip, maak dit kersthapje echt last-minute, anders is de slagroom op school helemaal ingezakt. Dat zou zonde zijn.

3. Kerstmutsen van fruit

kerstmutsjes school hapje

En dan hebben we ook nog de kerstmutsen van aardbei, banaan en druif. Een makkelijker kersthapje bestaat niet.

4. Oreo kerstmuts

oreo kersthapje

De laatste kerstmuts en dan heb je genoeg ideeën met aardbei. Lekker makkelijk en simpel zijn deze kerstmutjes met oreokoekjes en aardbei.

5. Guacamole kerstboom

Door naar de kerstboompjes. Dit makkelijke kersthapje is gemaakt van een pitaboordje, besmeerd met guacamole en een slingertje van stukjes paprika.

6. Koeienkaas kerstboom

kersthapje kaas kinderen

De La vache qui rit, oftewel koeienkaasjes zijn ook perfect voor een simpel kersthapje. Het sterretje op het toostje is de grootste uitdaging.

7. Kerstboom van bladerdeeg

kerstboompjes bladerdeeg maken
kersthapje boom bladerdeeg

Dit kersthapje ziet er misschien iets minder makkelijk uit, maar ook deze is echt super simpel. Je maakt stroken van een plak bladerdeeg. Bedekt de deeg met ham, spek of zoals wij salami. Net wat je kind lekker vindt en rijgt het samen aan een satéprikker. Even in de oven en klaar. Wil je dan nog echt de show stelen, knutsel er dan nog een mutsje op.

8. Een komkommer kerstboom

kersthapje komkommer

Deze kerstboompjes van komkommer zijn superleuk en vooral super simpel!

9. Slicen komkommer kerstboom

komkommen kersthapje

Net als deze kerstboom, gemaakt van lange slicen komkommer. Als stam hebben wij een blokje kaas gebruikt, maar je kunt er ook een plakje worst of een half schijfje komkommer onder doen.

10. Vleeswaren kerstboom

kersthapje vleeswaren

Ook dit is een ontzettend origineel en makkelijk kersthapje. Deze kerstboom kun je van verschillende soorten vleeswaren, kaas, komkommer, paprika en cherrytomaatje maken.

11. Knakworst-kerstboom

kersthapje knakworst

Tja, wat je met vleeswaren kunt, kun je ook met knakworst. Zelfde idee, net weer een ander resultaat.

12. Marshmallow sneeuwpopjes

sneeuwpopje kersthapje

Wat we uit deze lijst inmiddels wel kunnen concluderen, is dat je prikkers nodig hebt. Lange satéprikkers, korte tapas prikkers, als het even kan middel matige prikkers. Hoe dan ook, met prikkers kom je een heel eind voor een makkelijk kersthapje. Deze sneeuwpopjes zijn ook weer enig! En voordeel; kinderen kunnen het prima zelf maken! Deze zijn gemaakt door mijn zevenjarige zoon. Hoedje is gemaakt van een muntdrop en kokindje.

13. Zoete sandwich sneeuwpopjes

Met deze sneeuwpopjes als kersthapje kun je ook wel verschijnen op het kerstdiner van school.

14. Sneeuwpop eitjes

Misschien denk je bij dit kersthapje, dit is verre van makkelijk. Maar ik garandeer je, het is heel simpel te maken. En als ik het kan, kan jij het ook.

15. Kaaspopje

kaas blokjes kersthapje

Oh wat houd ik toch van simpele ideeën! Simpele ideeën, maar wel met een fantastische uitwerking. Zo kun je van blokjes kaas ook een ontzettend leuk sneeuwpopje maken.

16. Sneeuwpop van fruit

sneewpopje banaan kerst

En omdat we nog geen sneeuwpopje van fruit hadden gemaakt, zetten we deze ook in de lijst van makkelijke kersthapjes.

17. Kerstman riempjes

babybel kersthapje

Voor dit kersthapje hoef je geeneens te koken of bakken, maar knippen en plakken. Met een zwart en een geel papiertje maak je van een babybel kaasje binnen no-time een ontzettend origineel kersthapje.

18. Hartig kersthapje mozzarella

kersthapje kinderen

Het hoeft natuurlijk niet altijd iets te zijn, het kan ook gewoon lekker zijn. Zoals dit kersthapje van tomaat, mozzarella en basilicum. Het lijkt wel een beetje op kindje Jezus in de kribbe.

19. Hartige kersthapje mozzarella, kinderstyle

kinderen kersthapje leuk

En zelfs dat kunnen we ook kinderlijk maken. Want met dezelfde ingrediënten (tomaat, mozzarella en basilicum) maak je zomaar opeens weer een leuk kerstpopje.

20. Knakworst vuurpijlen

kersthapje knakworst maken
vuurpijlen knakworst kerst

Na kerst komt oud en nieuw. Dus voor het kerstdiner op school vind ik dat het kersthapje ook best een beetje in vuurwerkstijl mag. Zoals deze pijlen, gemaakt van knakworst en bladerdeeg. En on top een driehoekje van kaas.

21. Kaarsjes van kaas

kaarsjes van kaas - kersthapje

En als laatste geef ik je het idee van dit makkelijke kersthapje. Met een bord vol kaa(r)sjes kun je zeker wel aankomen op het kerstdiner van school.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk hier voor meer leuke kersthapjes op school.


kersthapjes school makkelijke ideeen
Previous ArticleNext Article