De kinderkamer hip inrichten: 6 tips

krijtbordverf kinderkamer

Het hip inrichten van de kinderkamer kan een groot feest zijn; maar wat als je graag een stoere, hippe kinderkamer wilt die ook bij de rest van je interieur past? Er zijn maar genoeg manieren om stijl en vrolijkheid te combineren zodat de kinderkamer zowel bij jou als je kindje past. Hoe je dat doet? We geven je een aantal tips! 

hip inrichten

1. De juiste verlichting

Je kunt natuurlijk leuke kinderlampjes aanschaffen, maar ook met normale verlichting kun je meer dan genoeg sfeer en gezelligheid creëren in de kinderkamer. Een mooie zwarte hanglamp geeft de kinderkamer een stoere uitstraling en industrieel tintje, terwijl de juiste bijpassende wandlamp weer voor wat sfeer zorgt. Wil je het wat vrolijker maken? Kies dan voor een led-lamp waarbij je de kleur zelf in kunt stellen.

Kinderkamer verlichting. Bron: Pinterest

2. Mooie wanddecoratie

Kleurrijke plaatjes doen het altijd goed bij kinderen; maar dit hoeven niet perse cartoonachtige figuurtjes te zijn. Een mooi schilderij van Picasso kan net zoveel creativiteit en vrolijkheid oproepen als een kleurrijke kinder cartoon. Op deze manier kun je wanddecoratie kiezen die zowel voor je kindje als voor jou aantrekkelijk en interessant is.

Kinderkamer gedecoreerd. Bron: Pinterest

3. Goede vloerbedekking

Wil je niet de hele vloer met een speelkleed bedekken? Leg dan gewoon een mooie vloer en plaats hier een groot tapijt op; en dit tapijt hoeft niet eens perse een speelkleed voor kinderen te zijn! Een mooi tapijt dat bij jouw inrichting past is net zo fijn om op te spelen en rollen als een specifiek speelkleed voor de kleintjes.

4. Haal de natuur naar binnen

Hoewel je niet van je kleintje kunt verwachten dat deze planten en bloemen gaan verzorgen, kun je deze wel gebruiken om de kamer sfeer te geven en een hippe uitstraling te creëren. Wanneer je de planten aan het plafond hangt of op verzwaarde, hoge staanders zet zorg je er ook nog eens voor dat ze buiten het bereik van de kids blijven!

5. Maak zelf wat leuke items

Niet alles wat je voor een kinderkamer kunt kopen past wellicht binnen het thema ‘hip’ of ‘modern’. Maar dit betekent niet dat dit onmogelijk is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tof DIY project om zelf iets moois voor de kinderkamer te maken? Zo houd je de stijl in eigen hand, en bespaar je nog wat budget ook! 

Tof item in de kinderkamer. Bron: Pinerest

Check deze blog voor nog meer leuke wanddecoratie!

6. Hip inrichten? Blijf binnen je interieurstijl

Heb je een uitgesproken interieurstijl in huis of neig je richting bijvoorbeeld een landelijke, industriële of juist klassieke inrichting? Laat deze interieurstijl dan ook in de kinderkamer terugkomen. Nu hoeft de kinderkamer natuurlijk niet direct 100% dezelfde inrichting als de rest van het huis te hebben, maar je kunt de stijl wel op kleine manieren terug laten komen. Een geverfde muur bijvoorbeeld, een aantal decoratieve items of misschien een mooi stuk wanddecoratie. Zo blijft de kinderkamer ook voor jou een genot om te bezoeken!

Previous ArticleNext Article