Ik kwam tijdens de zwangerschap ruim 35 kilo aan

aankomen tijdens zwangerschap

Zolang ik me kan herinneren ben ik gek op eten. Schepte mijn moeder mijn bord vol, dan at ik het leeg. Werd er getrakteerd, dan maakte mijn hart een sprongetje. Eten is gewoon één van mijn favoriete bezigheden. Toch ben ik wel iemand die ook oplet. Zodra ik merk dat mijn kleding te strak gaat zitten, dan krijg ik ook echt de drang om te minderen met eten. Echter had ik die drang tijdens mijn zwangerschappen niet. 

Ik weet niet precies waar het fout ging. Want voor mijn gevoel zou ik binnen een week na de bevalling, net als menig topmodel, gewoon mijn oude broek weer dicht kunnen ritsen. Maar inmiddels is het duidelijk dat ik niet de genen, de training en het eetpatroon heb van een topmodel.

Normaal gesproken komt een zwangere vrouw gemiddeld 12 kilo aan tijdens de zwangerschap. Die eerste 12 weken kwam ik slechts 1 kilo aan en voor mijn gevoel ging ik die 12 zwangerschapskilootjes wel even nailen. Misschien ging het bij mij fout toen ik na 12 weken besloot om de weegschaal compleet te negeren. De m misselijkheid en het weeïge gevoel was aardig verdwenen. Ik kreeg mijn eetlust weer terug en met het idee van ‘ik eet voor twee’, schoof ik ook alles voor twee naar binnen. In het begin at ik zo gezond mogelijk, want tja, alles voor je kleintje. Maar al snel lonkte de vette frituur en de chocolade.

Ik had zo’n last van zwangerschapscravings. Nou ja, ik had er geen last van, want ik gaf er gewoon aan toe. Die last werd pas echt lastig na de zwangerschap, toen die 35 kilo er weer af moest. Chocoladevla met tum-tummetjes erin, blokken kaas met jam, friet met knoflooksaus en het meest gekke van alles, vanille ijs met chilisaus. Ik gaf toe naar ieder verlangen en zo ging ieder pondje door mijn mondje.

Pas een aantal weken na de bevalling realiseerde ik me wat de gevolgen waren. Die kilo’s van de zwangerschap die vanzelf verdwijnen, waren er inmiddels wel af. Toen zat ik nog met de rest! Zo’n 20 kilo wat ik er weer helemaal zelf af moest zien te krijgen. Gelukkig had ik geen last meer van zwangerschapscravings en het excuus dat ik voor twee at, kon ik ook niet meer gebruiken. Langzaam maar zeker verdwenen ook die kilo’s weer. Behalve de laatste vijf, die gaan er denk ik nooit meer af.

Ik kwam tijdens de zwangerschap ruim 35 kilo aan. En wat ik daarmee zeggen wil, is dat het er uiteindelijk ook echt wel weer af gaat. Misschien niet op de topmodel manier, maar uiteindelijk gaat het echt wel weer lukken. Dus ben je zwanger en heb je onwijze zwangerschapscravings, eet dan lekker! Tenzij je arts anders zegt, dan moet je daarnaar luisteren, maar voor de rest… Maak je niet druk! Geniet van het eten en van je zwangerschap.


kilos aankomen zwangerschap

Afbeelding: Shutterstock / gpointstudio

Previous ArticleNext Article