De beste bespaartips voor babyspullen

bespaartips voor babyspullen

Luiers, babyflessen, een wiegje, kleding… de uitzetlijst voor je baby lijkt oneindig door te gaan. Het is bijzonder en grappig tegelijk hoe iemand die zo klein, is zoveel spullen nodig kan hebben. Maar het is minder grappig hoeveel al die babyspullen bij elkaar kosten! Het geven van de beste bespaartips voor babyspullen, kan dus zeker geen kwaad. Je leest ze in dit artikel.

Kleintje op komst

Als er een kleintje op komst is, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het ouderschap is namelijk een hele verantwoordelijkheid. En daarom is een goede voorbereiding het halve werk!

Het is handig om eerst je budget op een rijtje te hebben. Bepaal eerst hoeveel geld je maandelijks uit kunt geven aan de verzorging van de baby. Maak dan een budget voor de aankomende uitgaven, zoals luiers, voeding en kleding. Onze bespaartips voor babyspullen kunnen je hierbij zeker helpen. En het is natuurlijk ook handig om van tevoren eerst de babyspullen te vergelijken. Er kan namelijk behoorlijk wat prijsverschil zijn tussen babyspullen en zelfs voor hetzelfde babyproduct bij verschillende winkels.

Dan is het natuurlijk fijn als je goed uitkomt met je budget, maar sommige babyspullen kun je ook gerust op een verlanglijstje zetten. Denk aan een kinderwagen, kinderstoel, ledikantje en babykleding.

Maar ga ook op zoek naar ervaringen, want heel veel babyspullen die op menig babyuitzet lijstjes staan, zijn eigenlijk overbodig. Het is zonde om allemaal babyspullen aan te schaffen, die je achteraf toch niet gaat gebruiken.

Welke babyspullen zijn nodig

Maar er zijn een aantal babyspullen die je echt van te voren moet aanschaffen. Wat heb je allemaal voor een baby nodig? Dit zijn de basisbenodigdheden die je voor een pasgeboren baby nodig hebt.

bespaartips voor babyspullen
  • Luiers. Je hebt ongeveer 8-12 luiers per dag nodig.
  • Voeding. Als je borstvoeding geeft, heb je geen extra spullen nodig. Als je flesvoeding geeft, heb je flessen, speen en flesvoeding nodig.
  • Kleertjes voor de baby. Je hebt ongeveer 6-8 rompers, 4-6 broekjes, 4-6 shirts en 2-3 truien, jasjes of vestjes nodig (afhankelijk van het seizoen waarin je baby geboren wordt.
  • Ledikant of wiegje. Een comfortabel en veilig ledikantje of wiegje waarin de baby kan slapen. Of je gaat voor natuurlijk ouderschap en dan neem je de baby bij je in bed.
  • Kinderwagen of draagdoek. Om je baby mee naar buiten te nemen. Een draagdoek is voor binnen overigens ook heel handig! Zo kun je je baby bij je dragen en toch iets gedan krijgen in het huishouden bijvoorbeeld.
  • Een babybadje waarin je de baby kunt wassen.
  • Verzorgingsartikelen. Denk aan babyolie, babyzeep, babydoekjes en babycreme.
  • En een autozitje. Dit is nodig om je baby veilig en comfortabel te vervoeren.

Bespaartips voor babyspullen

De bovenstaande babyproducten zijn echt de basisbenodigdheden wanneer je een baby krijgt. Er zullen echt nog wel meer babyspullen op je lijstje staan, maar deze zijn persoonlijk en kunnen variëren. Hetzelfde geldt voor het budget dat je hebt. Ook dit varieert per gezin. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je geld kunt besparen bij het kopen van babyspullen. Hieronder vind je een aantal handige bespaartips.

Tweedehands babyspullen

Koop tweedehands babyspullen. Veel babyspullen worden maar een paar keer gebruikt, dus het is zonde om veel geld uit te geven aan nieuwe spullen. Overweeg om tweedehands spullen te kopen, zoals kinderwagens, autostoeltjes, babybedden, speelgoed en kleding. Als je zwanger of een kersverse ouder bent, is marktplaats je vriend!

Babywinkels vergelijken

Babywinkels vergelijken is echt een goede bespaartip wanneer je zwangerschapsverlof hebt. Je hebt dan alle tijd om verschillende babywinkels met elkaar te vergelijken. En geloof ons, daar kun je door de prijsverschillen en aanbiedingen echt heel veel geld besparen.

Kortingsacties

Kortingsacties in de gaten houden. Dit kan ook echt lonen. Regelmatig is er korting op luiers, op billendoekjes en babyvoeding. Of wat dacht je van de uitverkoop!? Als je een beetje handig bent en inzicht hebt op de groei van je baby, koop je in de uitverkoop de babykleding voor het volgende jaar.

Koop groot in

Door groot in te kopen kun je ook zeker geld besparen. Veel babyproducten, zoals luiers en babyvoeding, kun je in bulk kopen. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar je hebt ook altijd voldoende voorraad.

Alleen essentiële babyproducten

Koop alleen de essentiële babyproducten. Veel babyspullen zijn leuk om te hebben, maar niet echt nodig. Kies voor spullen die echt nuttig zijn, zoals een kinderwagen en een autostoeltje. Houd de focus op functionele spullen en bespaar op spullen die alleen maar mooi zijn.

Conclusie is dat er veel manieren zijn waarop je geld kunt besparen bij het kopen van babyspullen. Van het kopen van tweedehands spullen tot het maken van gebruik van kortingsacties. Maar het belangrijkste is om te focussen op de babyspullen die echt nodig zijn, want uiteindelijk is dat de beste bespaartip.


bespaartips voor babyspullen

Afbeeldingen: Shuttertock

Previous ArticleNext Article