6 redenen waarom baby’s geboren in juli super speciaal zijn!

geboren juli speciaal

Als je op het punt staat te exploderen en dat bedoelen we dan in de positieve figuurlijke zin, als in ‘bijna moeten bevallen’, dan mag ik je feliciteren! Je staat namelijk op het punt om een super speciale baby op deze aardkloot neer te zetten. Een baby geboren in de maand juli! Sowieso ben je als moeder al heel speciaal, aangezien je hoogzwanger de warme dagen in juni hebt weten te trotseren. Maar ook als je al jaren moeder bent van een juli baby, is dat heel speciaal en dit zijn de redenen waarom. 

1. Kinderen geboren in juli bekijken het van de zonnige kant

Het is niet alleen het weer wat doorgaans in juli zonnig is. Ook de kinderen die geboren zijn in juli bekijken het leven over het algemeen van de zonnige kant. Dat verzin ik niet, dat is een uitkomst van een onderzoek! Ben je een lente- of een zomerkind, dan heb je kans om te beschikken over een overmatige positiviteit. Wie dat een negatief punt vindt, is duidelijk niet geboren in juli. Het is overigens wel een beetje tegenstrijdig met de uitkomst van het onderzoek naar december baby’s. Maar dat terzijde, laten we het positief houden.

2. Geboren in juli en dus invloedrijk?

De maand juli is vernoemd naar de beroemde Romeinse leider Julius Caesar, hij zou zelf ook geboren zijn in de maand juli. Als dat geen invloedrijk persoon was. Maar hij is niet de enige invloedrijke persoon die zijn verjaardag in juli vieren kon. Ook Nelson Mandela en Prinses Di zijn geboren in juli, just saying! Invloedrijk of niet, volgens een studie uit Japan zijn mensen die geboren zijn in juli van nature kalme mensen. En kalme mensen mogen van mij best wat vaker invloed hebben.

3. Ze kunnen beter met hun emoties omgaan.

Dat sluit mooi aan op het onderzoek dat kinderen die geboren zijn in juli van nature kalme mensen zijn. Geen paniekzaaiers, maar goed kunnen beredeneren en relativeren en daardoor beter met je emoties om kunnen gaan. Ik ben nu wel heel benieuwd naar hoe een hysterische peuterbui bij juli kinderen verloopt.

4. Ze hebben doorzettingsvermogen!

Uit onderzoek is ook gebleken dat kinderen die geboren zijn in juli, minder hoge opleidingen zullen volgen. Dat zou te wijten kunnen zijn aan dat juli kinderen meestal de jongste zijn in de klas. Het leren gaat ze niet van een leien dakje, maar ze weten wel door te zetten. En dat is zoveel meer waard dan wanneer het allemaal aan komt waaien.

5. Juli kinderen worden over het algemeen langer

En dat niet alleen, ben je geboren in juli (of in juni of augustus) dan is je geboortegewicht waarschijnlijk boven het gemiddelde geboortegewicht. Geen zorgen, uiteindelijk gaan die extra kilo’s er wel weer af en anders kun je het altijd nog van de zonnige kant bekijken.

6. Ze zijn ontzettend grappig!

De laatste, maar zeker niet de minste, juli kinderen maken anderen graag aan het lachen. Een goed gevoel voor humor hebben ze zeker, maar het allerleukste is dat deze humor vaak tot uiting komt op onverwachte momenten.

Nou daar heb je het hoor! Super speciaal toch? Dat maakt die zwangerschap tijdens de hete zomermaand het dubbel en dwars waard. En zie je het echt even niet meer zitten, denk dan maar aan je kleine optimist, die sleept je er wel doorheen.


Afbeelding: Shutterstock / Africa Studio

Previous ArticleNext Article