9x herkenbaar voor elke hoogzwangere in de zomer

Twee van de drie keren dat ik zwanger was, was ik hoogzwanger in de zomer. Nu zie ik vooral voordelen van bevallen in de zomer, want tijdens de verjaardagen zitten we meestal in de tuin. Maar hoogzwanger zijn in de zomer is niet echt heel comfortabel. Voor zover hoogzwanger comfortabel kan zijn. Als ik nu tijdens deze warme dagen een vrouw met een hoogzwangere buik zie lopen, krijg ik toch wel een beetje medelijden. En hoop ik maar dat iedereen om haar heen heel geduldig en vredelievend is. 

– Iedereen heeft namelijk heerlijk vakantie en barbecuet erop los. Maar voor een hoogzwangere is het geen vakantie, sterker nog, het is hard werken. En de klap op de vuurpijl moet nog komen: de bevalling.

– Sommige dagen zijn zo klam, dat het zweet in elke naad blijft hangen. Als hoogzwangere heb je naden waar je zelfs geen weet van hebt, maar tijdens een hete zomerdag komt er snel een einde aan die onwetendheid.

– Adem halen is voor een zwangere sowieso al een hele opgave, laat staan dat je een hoogzwangere op een hete zomerdag bent. Je hijgt nog harder dan de mopshond van de buren. Waar is al het zuurstof gebleven?

– Processo, heerlijk! Maar niet voor jou.

– Maar drinken moet je wel met dit warme weer. Het is belangrijk om extra vocht tot je te nemen. Echter betekent dat ook dat je nu in plaats van elke 15 minuten, ongeveer elke drie minuten plassen moet.

– Slapen. Alsof dat überhaupt al lukt voor een hoogzwangere. Slaapgebrek wordt tot het hoogste level geheven voor een hoogzwangere in de zomer.

– Wanneer je zwanger bent, is je reukvermogen sterk. Op zich handig, zo kun je je schoonmoeder al van een kilometer afstand ruiken wanneer ze ‘spontaan’ langskomt. Maar op warme dagen zweven er meer geurtjes in de lucht dan je lief is.

– Charmant zijn? Onmogelijk! Wanneer je zit, plakken je benen. Wijdbeens zitten is de enige optie. Wanneer je loopt, plakken je benen. Wijdbeens lopen is de enige optie. Wanneer je staat, plakken je benen. Wijdbeens staan is de enige optie. Wanneer je ligt, plakken je benen. Wijdbeens liggen is de enige optie. Note voor de papa in spé: dit is géén uitnodiging.

– Hoogzwanger zijn is zwaar. Hoogzwanger zijn in de zomer is gewoon uitputtend. Er is zoveel van jezelf, dat je niet weet waar je het zoeken moet. Hoogzwanger zijn in de zomer van de tweede of derde is gewoon gruwelijk. Is het je eindelijk gelukt de slaap te vatten, heb je om 5.00 een wakker kind. Want mama… de zon schijnt!


hoogzwanger zomer

 Afbeelding hoogzwangere: ArtFamily/shutterstock
Previous ArticleNext Article