6 redenen waarom december baby’s super speciaal zijn!

baby geboren kerst

Over het algemeen heb je vrij weinig in te brengen betreffende de geboortemaand van je kind. Maar wanneer je kind in december geboren is, hebben mensen meestal een beetje medelijden. Ach, wat sneu, ze krijgen al zoveel cadeaus in december. En ach, wat zielig, het is al zo’n drukke maand. Daarbij wankelen decemberkinderen op het randje van 1 1/2 jaar kleuteren of 2 1/2 jaar kleuteren. Oftewel, je bent altijd één van de jongsten, óf je bent altijd één van de oudsten in de klas. 

Maar er is goed nieuws voor decemberkinderen! Onderzoek suggereert namelijk dat wanneer je in december geboren bent, je vele voordelen in het leven kan hebben. Decemberbaby’s zijn helemaal niet zielig! Ze zijn zelfs super speciaal.

Hier 6 redenen.

1. Kerstkindjes zijn vrij uniek!

Oké, dit geldt niet voor iedere decemberbaby, maar volgens deze statistieken zijn de kerstdagen (kerstavond en eerste kerstdag) ontzettend onpopulair om geboren te worden. Om daadwerkelijk te kunnen zeggen dat je een kerstkindje hebt of bent, is dus vrij uniek.

2. Decemberbaby’s leven het langst

Ik verzin het niet hoor, maar volgens onderzoek leven mensen die in december geboren zijn het langst. Naar verwachting hebben ze zelfs een grote kans om de leeftijd van 105 te halen. En dat is een aanzienlijk hoger vergeleken met iemand die in juni geboren is. Het schijnt hier allemaal in te staan.

3. Meer kans om linkshandig te zijn

Wat dat nou voor voordeel is, weet ik niet zo goed. Buiten dat linkshandige mensen beter kunnen gamen. Maar hé, speciaal is het wel, want het gros van de mensheid is toch echt rechtshandig.

4. Ze zijn minder vaak ziek

Decemberbaby’s kunnen beter tegen ziektes vechten. Niet zo gek ook, aangezien je direct vanuit de baarmoeder met je neus in een griepmaand valt.

5. Decemberbaby’s zijn een stuk minder humeurig dan zomerbaby’s!

Hoera voor dat onderzoek! Ze zijn niet alleen minder humeurig, ze zijn ook stabieler en hebben minder temperamentvolle woedeaanvallen in vergelijking met baby’s die in de zomermaanden geboren zijn.

6. Save the best for last

Iedereen is al een keer jarig geweest het afgelopen jaar. Behalve jouw decemberkind! En het spreekwoord zegt niet voor niets, save the best for last. Decemberkinderen zijn de beste!

Zie je hoe speciaal ze zijn? Dus wanneer je de volgende keer een beteuterde ‘aaahhh wat sneu’ naar je toe geworpen krijgt, pak dan dit lijstje er even bij. Dan zullen we eens even kijken wie er nu zielig is.


waarom december baby speciaal

Afbeelding december baby: Yarkovoy/Shutterstock

Previous ArticleNext Article