Met de kinderen naar Canada?

Afgelopen jaar raakte ik met iemand in gesprek die in Canada campers verhuurt. We voerden een gezellig gesprek over het (volgens hem) prachtige land Canada. Voor dit gesprek, had ik nog nooit nagedacht over een vakantie naar Canada met de kinderen. Maar zijn enthousiasme was zo aanstekelijk, dat ik Canada direct op mijn lijstje heb toegevoegd. Voor even heb ik zelfs gekeken of afgelopen meivakantie haalbaar was voor een gezinsvakantie naar Canada. Echter bleek dat er daarvoor dan toch nog wel het één en ander geregeld én gespaard moest worden. Dat is niet erg, je moet wat te wensen overhouden. 

Maar de voorbereidingen voor een reis naar Canada met de kinderen was daar wel geboren. En dus verdiepte ik me in de mogelijkheden voor een kindvriendelijke rondreis door Canada. Waar moeten we zijn, in oost of in west Canada? Is een camper huren tof? Of kun je beter losse accommodaties zoals een blokhut of een tipi huren? En hoe zit het met het aanvragen van een eTA Canada?

Een kindvriendelijke rondreis?

Wat voor kindvriendelijke rondreis je met je gezin plant, is natuurlijk geheel afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Een rondreis met een baby door Canada verloopt natuurlijk heel anders dan een rondreis met beginnende pubers. Dat van die beginnende pubers zal bij ons het geval zijn, mochten we ooit het voor elkaar krijgen om een gezinsvakantie naar Canada te boeken.

Oost of west Canada met kinderen?

Goed, ik ga er voor het gemak er dus maar even vanuit dat we een rondreis met (beginnende) puber kinderen door Canada gaan maken. Welke plek in Canada is voor zo’n gezinsvakantie het leukste? In ons geval maakt het niet heel veel uit, aangezien we nog niet in oost Canada, maar ook niet in west Canada zijn geweest.

Canada is groot! Met zijn oppervlakte van 9.984.670 km² is Canada het tweede grootste land ter wereld. Er is geen twijfel over mogelijk, daar valt veel te ontdekken! Maar welke gebieden in Canada zijn aan te raden met kinderen? Ik deed een klein onderzoek.

In oost Canada zijn veel grote steden te vinden, zoals Toronto, Ottawa en Montréal. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn goed te doen. Iets wat met kinderen wel een fijn idee is. Ook vind je in oost Canada de Niagara watervallen, een hoogtepunt voor een gezinsrondreis in Canada. Daarnaast kun je in oost Canada walvissen spotten en is de natuur goed begaanbaar.

niagra falls canada kinderen

In west Canada is de natuur veel ruiger. Ik denk dat je het verschil wel een beetje met Zweden en Noorwegen vergelijken kunt. In west Canada kun je de stad Vancouver als beginpunt gebruiken. In verschillende nationale parken kun je oog in oog met de bruine beer komen te staan. En dé bezienswaardigheid is natuurlijk de Canadian Rockies.

Voor Canada heb je een eTA nodig!

Een eTA wat? Een Electronic Travel Authorization. Om naar Canada te kunnen reizen heb je een visum of eTA Canada nodig. Wanneer je over een Nederlands (of Belgisch) paspoort bezit, heb je geen visum nodig maar een eTA. Zo’n eTA is 5 jaar en voor meerdere reizen geldig. Wanneer je dit niet hebt, kom je Canada niet binnen. Sterker nog, je komt het vliegtuig geeneens in. Om die teleurstelling nou te voorkomen, heb ik hier een simpele uitleg over een eTA aanvragen.

Zoals je in het filmpje ziet, heel ingewikkeld is het aanvragen van een eTA niet. Maar belangrijk is het dus wel!

Een rondreis door Canada in een camper of niet?

In ons geval, we zijn met z’n vijven, moeten we een flinke camper huren. Dat is zeker een mogelijkheid, maar de kosten van het huren van een camper zijn niet mis. Wanneer je een rondreis met kinderen door Canada maakt, kun je ook kiezen voor een huurauto en losse accommodaties. Er zijn namelijk hele toffe accommodaties om in te overnachten met kinderen in Canada. Bijvoorbeeld een Tipi, een betere beleving van Canada ga je niet krijgen! Ook zijn er verschillende airbnb overnachtingen, zoals een blokhutje, te vinden in Canada. Hoe dan ook, of we nou een camper huren of niet… We sparen sowieso nog even door voor een reis met de kinderen naar Canada.

Uitgelichte afbeeldingen Canada: Elena_Suvorova/shutterstock

Previous ArticleNext Article