Met de kinderen naar Kaapverdië?

kaapverdie Sal

Voordat ik terugkwam van vakantie, was ik al aan het fantaseren over de volgende vakantie. Waar zullen we volgend jaar naartoe gaan? De fantasieën lopen meestal de spuigaten uit, volgend jaar een verre reis? De jungle bezoeken in Mexico? Of naar één van de witte stranden van Kaapverdië?

Wacht even, waarom zou je met je kinderen naar Kaapverdië willen? Ik ging op onderzoek uit. 

Is Kaapverdië kindvriendelijk?

Vervelende muggen, enge spinnen en hoe zit het met het reisadvies naar Kaapverdië? Ik hoor het je denken, maar wanneer dit je eerste gedachtes zijn, dan kun je inderdaad Kaapverdië beter maar even overslaan. Of je verdiept je even in al het moois wat Kaapverdië te bieden heeft. Ja, ook voor een kindervakantie.

Want Kaapverdië is zeker wel kindvriendelijk. Om maar te beginnen met de fijne kindvriendelijke resorts die er te vinden zijn. Een aantal van de kindvriendelijke hotels in Kaapverdië, kun je hier bekijken.

En dan de vriendelijke bevolking. Kinderen zijn in Kaapverdië meer dan welkom, de bevolking haalt alles uit de kan om het de kinderen naar hun zin te maken.

Kaapverdië, waar ligt het?

Je verdiepen in Kaapverdië blijkt ook nog eens goed voor je topografie. Wist jij bijvoorbeeld dat Kaapverdië slechts twee uurtjes verder vliegen is dan de Canarische eilanden? Kaapverdië ligt dus voor de westkust van Afrika (ter hoogte van Senegal) in de Noordelijke Atlantische Oceaan. De Kaapverdische archipel bestaat uit tien eilanden en eilandhoppen wordt daarmee zeer aantrekkelijk. De eilanden hebben verschillende landschappen, zo heeft het eiland Sal prachtige witte zandstranden en is Boa Vista een afwisseling van woestijn met oases.

Tot 1460 waren de Kaapverdische eilanden onbewoonbaar. Toen kwamen de Portugezen en maakten van de onbewoonbare eilandengroep een Portugese kolonie.

boavista strand kaapverdie

Zo’n verre reis is het ook weer niet

Zo’n zes uurtjes vliegen dus? Ook al bevind je je in die zes uurtjes in een compleet andere wereld, zo’n verre reis is het ook weer niet. Perfect wanneer je vliegt met kinderen. Bovendien hoef je ook geen jetlag te trotseren, het tijdverschil is nihil.

Wat is er te doen in Kaapverdië?

Goed, Kaapverdië is een fijne vakantiebestemming met kinderen. Maar wat is er dan te doen voor het gezin, want alleen voor witte stranden doen we het niet.

In Kaapverdië kun je zeeschildpadden en walvissen spotten. Van ongeveer juni tot oktober komen de schildpadden naar het strand om eieren te leggen. Ongeveer  50 tot 70 dagen na het begraven, komen de eieren uit. Onder begeleiding kun je dit tafereel bewonderen. Van februari tot april kun je walvissen, de bultrug, spotten in Kaapverdië. Hier kan geen dierentuin tegenop!

baby schildpad

walvis

Houden de kinderen van wandelen? Op het eiland Boa Vista kun je prachtige wandelingen maken door het duinlandschap of langs de koloniale kleurrijke huisjes van de hoofdstad Sal Rei.

Natuurlijk mag watersport in het lijstje ‘wat te doen in Kaapverdië’ niet ontbreken. Uiteraard is het handig als de kinderen al beschikken over een zwemdiploma, want kite-surfen, snorkelen en duiken zijn maar een paar van de vele leuke activiteiten in Kaapverdië.

Lees ook: wat te doen in Tunesië 

En niet te vergeten; je kunt er genieten van zon, zee en strand. Het is in Kaapverdië het gehele jaar zonnig. De prachtige stranden nodigen uit om uren op te spelen. En ook het zeewater is het hele jaar zeer aangenaam van temperatuur, het is heerlijk zwemmen en spelen in het water dus.

Voor mij zijn dit al genoeg redenen om met mijn kinderen naar Kaapverdië te willen.

Even opletten: de inentingen

Voor een reis naar Kaapverdië worden de vaccinaties Hepatitis A en DTP aanbevolen, dus niet verplicht. Volg je het Nederlandse vaccinatie programma, dan zijn je kinderen voor DTP ingeënt. De Hepatitis A vaccinatie moet je dus nog apart halen.  Voor de zekerheid zou ik aanraden om even langs de GGD te gaan voor een persoonlijk advies.

 

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Leuk artikel. Een kritische opmerking: Hepatitis a vaccinatie zit niet in het rijksprogramma. Zeker wel even de GGD bezoeken om een prik te halen. Bij ons erg last-minute gegeven, door foutieve informatie op niet medische website!

    1. Bedankt voor de aanvulling! Ik zal deze meteen aanpassen, want het klopt helemaal wat je zegt.