Waarom je Chiang Mai niet over moet slaan

Wanneer je met je kinderen naar Thailand reist, dan wil je dat het liefste zo relaxt en rustig mogelijk doen. Dat snap ik, want we weten allemaal dat alles wat je met de kinderen doet, twee keer zo lang duurt, ook reizen. Daarom hebben ouders die een gezinsreis boeken naar Thailand al snel de neiging om het in het noorden gelegen Chiang Mai over te slaan.

Zonde! Niet doen!

Chiang Mai heeft namelijk echt heel veel toe te voegen aan je reis door Thailand. En aangezien je (waarschijnlijk) niet elk jaar met je gezin naar Thailand reist, kun je het beter maar goed doen ook.

En dit is waarom je Chiang Mai niet over moet slaan.

Je kunt er prima komen met de nachttrein. Je krijgt ruime stoelen en ’s avond maak je van deze zitplaatsen je slaapplek. Tussendoor kun je een beetje lopen en eten halen. En slapen terwijl je reist is ideaal want zo hebben je kinderen helemaal niet door dat je een gigantische afstand aflegt. 

Nationaal park Doi Inthanon

Nationaal park Doi Inthanon is overweldigend mooi! Ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Chiang Mai ligt het Nationaal park Doi Inthanon. Dit is een onvergetelijke plek wat een beetje sprookjesachtig doet aanvoelen.

Nationaal park Doi Inthanon tempel

Op de top van de berg bevinden zich twee hele mooie pagodes met prachtige bloementuinen in het nationaal park Doi Inthanon. De top is redelijk goed bereikbaar met de auto. Wel zo makkelijk, zeker wanneer je met kleine kinderen reist.

uitzicht Nationaal park Doi Inthanon

Het uitzicht is fenomenaal.

Mae Ya waterval

 

En de watervallen in het nationaal park Doi Inthanon mogen niet worden overgeslagen. Waaronder de Mae Ya waterval, één van de mooiste waterval in Thailand.

Wat Phrathat Doi Suthep

Er zijn vele tempels te vinden in Thailand en kinderen hebben het op een gegeven moment wel gezien bij die tempels. Daarom moet je selectief zijn met tempels en alleen de mooiste bezoeken. De tempel Wat Phrathat Doi Suthep is wel een toeristisch, daarom is het aan te raden om lekker vroeg in de ochtend te gaan zodat er nog niet veel toeristen zijn.

de draken trap Wat Phrathat Doi Suthep

Het is even een klim naar boven, maar met deze trap is dat voor kinderen geen probleem. Elke zichzelf respecterende Ninja-master weet hier wel met een aantal Kung-Fu moves naar boven te komen.

Wat Phrathat Doi Suthep

De tempel zelf verschilt niet heel veel van andere tempels. Maar het uitzicht over Chiang Mai is verbluffend mooi.

view Wat Phrathat Doi Suthep

Elephant Nature Park

Het Elephant Nature Park is een park waar mishandelde en verwaarloosde olifanten worden opgevangen en verzorgd. Een ritje op een Olifant is niet meer van deze tijd, maar de beesten blijven fascinerend en geven je toch wel het ‘echte’ Azië gevoel.

Het Elephant Nature Park chiang mai

In het het Elephant Nature Park mag je de beesten voeren, wassen en aaien. En natuurlijk foto’s maken! Onder begeleiding van een professionele, goed Engels sprekende, gids maak je met je gezin en nog een aantal mensen (maximaal 10) een tour door het park.

Chiang Mai Night Bazaar

En als je dan toch met je gezin naar Chiang Mai reist, sla dan vooral de Night Bazaar niet over.

Chiang Mai Night Bazaar

jajaladdawan / Shutterstock.com

Een avondmarkt vol met feestelijk verlichte kraampjes. Heelijk om langs te struinen, genieten van het entertainment en de kinderen kunnen hier prima souveniertjes verzamelen.

Heb ik je genoeg overtuigd? Als je met je gezin naar Thailand reist, sla Chiang Mai dan alsjeblieft niet over. Want de prachtige natuur en de authentieke cultuur in Chiang Mai mag je tijdens je reis door Thailand met je kinderen niet missen!

Previous ArticleNext Article