Isofix base voor het award winning autozitje

Ruim 4 jaar geleden, verzamelden wij onze babyuitzet bij elkaar. Daar hoorde ook een maxi-cosi bij. Naar mijn idee was dat de enige autostoel, die het beste voor je baby was. Iedereen had zo een ding en immers hadden we een Bugaboo met Maxi Cosi adapters, logisch dat we dan ook een Maxi Cosi daarbij wilden hebben. Hoe dan ook, zo een Maxi Cosi is niet heel gemakkelijk op de achterbank in de gordel te krijgen en dan hebben wij geen kleine auto, al zeg ik het zelf (Toyota Avensis station). Om dat weer makkelijker te maken werd er weer een Easybase aangeschaft. Met een Easybase hoefden we niet meer in gevecht met de autogordel.

Een Maxi-Cosi autostoel bestellen >>

Nuna autostoel PIPA

Inmiddels een aantal jaren later, zie ik steeds vaker andere autostoeltjes verschijnen.  Bijvoorbeeld de autostoel PIPA van Nuna. En ik moet toegeven dat ik deze autostoel er ook wel erg stijlvol uit vindt zien. Nuna heeft een collectie baby artikelen van de hand van Nederlandse designers. En introduceert nu ook een ISOFIX base, die speciaal ontwikkeld is voor het award winning baby autozitje, de PIPA.

Om ISOFIX in een mum van tijd aan het voertuig te bevestigen, is het ‘True Lock’ systeem ontwikkeld, die de PIPA, maar belangrijker nog – haar kleine passagiertje -, zo veilig mogelijk vervoert. Het gebruik van de ISOFIX interface verhoogt de kans dat de base juist wordt geïnstalleerd met 60% ten opzichte van andere systemen.

Een ISOFIX bestellen >>

ISOFIX veilig installeren

Nuna’s model beschikt ook over speciale indicatoren die aangeven of mama en papa de ISOFIX en het autozitje op de juiste en veilige manier geïnstalleerd hebben.

De base is voorzien van een stalen stabiliteitsarm, voorzien van een kreukelzone. Dit extra veiligheidssysteem zorgt ervoor dat er minder kracht wordt overgedragen op de baby in geval van een crash. De stabiliteitsarm biedt de ultieme beveiliging door het minimaliseren van de rotatie bij een botsing met maximaal 90% ten opzichte van een systeem dat een dergelijk veiligheidssysteem niet heeft.

Pin It
Previous ArticleNext Article