Hoe maak je je badkamer kindvriendelijk?

kindvriendelijke badkamer

De ideale badkamer voor een jong gezin inrichten valt niet mee, want ervaring leert dat sommige dingen wel werken en sommige dingen niet. Het is helemaal afhankelijk van ieders behoeften en soms moet je compromissen maken. Zoals douchen met glurende Duplo-poppetjes.

Als je van plan was om een nieuwe badkamer te plaatsen, dan kun je hier terecht voor de meest kindvriendelijke badkamers en mag je nu stoppen met lezen. Maar waarschijnlijk had je al een badkamer voordat je kinderen kreeg en zijn de vaste items in je badkamer niet heel gemakkelijk te veranderen. Het enige wat je kunt doen, is je badkamer kindvriendelijker maken, door losse items en accessoires toe te voegen. 

5 x kindvriendelijke accessoires in de badkamer

Accessoires zijn niet alleen praktisch voor badkamers, ze kunnen ook nog eens zeer decoratief zijn. Een opgeruimde badkamer zorgt voor overzicht én zorgt voor een prettig gevoel in de badkamer.

1. Zorg voor leuke wasmanden

Kinderen houden over het algemeen niet van opruimen. Tenzij het opruimen leuk gemaakt wordt! Zorg daarom voor leuke wasmanden, zodat het leuk is voor kinderen om hun vieze kleding hierin te werpen. Dit kunnen leuke gekleurde wasmanden zijn, of wasmanden met een klep die door te zwaaien opengaat. Gegarandeerd dat je kleintje zijn vieze was hierin gooien wil wanneer je hem dat vraagt.

2. Een makkelijk te wassen badmat

Een gladde badkamervloer is niet kindvriendelijk. Een badmat is daarom een must in een badkamer waar ook kleine kinderen rondlopen. Maar wanneer je kinderen hebt, zul je al snel merken dat dingen niet lang schoon blijven. Kinderen zorgen nu eenmaal voor veel viezigheid. Een makkelijk uit te wassen of schoon te maken badmat is daarom zeer wenselijk in de kindvriendelijke badkamer.

3. Een thermostaatkraan

Kinderhuidjes zijn gevoelig en zeer teer. Een eerste graads verbranding kunnen kinderen al oplopen bij een temperatuur van 40 graden. Een absolute must is daarom een kraan waarbij je de temperatuur kunt limiteren. Een zogeheten thermostaatkraan aanschaffen is eigenlijk punt 1 in de kindvriendelijke badkamer.

4. Opstapjes en krukjes

Ook al zijn kinderen nog klein, ze willen toch altijd alles zelf doen. Zelf op de wc klimmen, zelf de kraan openzetten, enzovoorts. Om ze een beetje te helpen in deze zelfstandigheid, kun je het ze gemakkelijker maken door een krukje in de badkamer te zetten. Zorg wel dat het een makkelijk afneembaar krukje is, zie puntje twee.

5. Papa en mama willen ook wat

Dat je vrij weinig me-time overhoudt wanneer je kinderen hebt, kan iedere ouder beamen. Maar wanneer je er eenmaal wél een keer aan toe komt om even rustig en alleen in bad te zitten, wil je niet geconfronteerd worden door glurende Duplo-poppetjes en badeendjes. Zorg dus voor voldoende opbergruimte zodat je het speelgoed van de kinderen makkelijk uit het zicht kan halen.

Een nieuwe badkamer plaatsen

Mocht je toch een nieuwe badkamer willen plaatsen, volg voor badkamer inspiratie dan eerst even dit stappenplan. Maar onthoud dat je kinderen groeien. Je kunt wel zo’n klein schattig wc-potje plaatsen of een lage wasbak, maar binnen een aantal jaren zullen je kinderen deze ontgroeit zijn en kun je weer van voor af aan beginnen.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article