Baby beschermen tegen de kou

baby in winter

Afbeelding baby in de sneeuw: Shutterstock

Zal de winter dan toch nog gaan beginnen? Volgens de experts kunnen we volgende week de schaatsen tevoorschijn halen. Dat is mooi, want een maand geleden heeft mijn man een nieuw stel aangeschaft en na het passen in de winkel, zijn de schaatsen niet meer aangeraakt. Maar dat betekent ook dat het koud gaat worden voor mijn baby. Voor haar is er maar weinig aan om lang buiten te zijn. Uiteraard pak ik haar goed in, lekkere warme sloffen, winterpak, maar toch kan het behoorlijk koud zijn door een gure wind.

Bescherming in de kinderwagen tegen de kou

Onder andere hiervoor is de Winter Dooky ideaal. De Winter Dooky is gemaakt van 100% Micro Fleece en biedt bescherming tegen de kou, lichte sneeuwval of gure wind. Door middel van klittenband kan de Winter Dooky eenvoudig naar elke gewenste hoogte opgerold worden. En zo hoeft de felle winterzon dus ook niet in het gezicht van de kleine te stralen. En als de kleine slaapt kun je met de koordjes aan de onderkant de Dooky extra goed vastmaken. Zo kan mijn baby toch een beetje ‘meegenieten’ van het winterse weer.

Hoe bescherm je je baby tegen de kou

– Zet altijd een mutje op het hoofdje van je baby. Het hoofdje koelt het snelste af omdat het niet verwarmd wordt in bijvoorbeeld de voetenzak of je draagdoek. Er zijn verschillende warme mutsjes verkrijgbaar, maar zorg wel dat je de juiste maat hebt. Niet te groot, want die zal snel van het hoofdje afvallen.
– Smeer de wangen in met vaseline. Vaseline beschermt het tere huidje van je baby tegen de kou en voorkomt rode en schrale wangen.
–  Baby’s kunnen niet te lang buiten in de kou. Jij loopt achter de kinderwagen waardoor je jezelf warm houdt door beweging. Maar je baby ligt stil.
– Pas op tijdens het winkelen met steeds in en uit de winkel gaan. Het is niet fijn voor je baby om steeds te wisselen van temperatuur. Wanneer je de winkel ingaat, rits dan de voetenzak open of sla het dekentje om. Verwijder eventueel ook het mutsje.
– Baby’s kunnen heus wel tegen een stootje. Wist je dat in Scandinavië sommige baby’s zelfs buiten slapen overdag? Dat is goed voor de longen en de weerstand zeggen ze. Dus probeer je baby te beschermen tegen de kou, maar overdrijven is niet nodig.

Pin It
Previous ArticleNext Article

2 Comments