Oudercommissie

Oké, ik geef me wel op! Het is niet alsof ik super duper druk ben.

En zo zat ik ineens in de oudercommissie van het kinderdagverblijf! Net als een paar andere moeders die nogal nietsvermoedend ineens op de lijst stonden.

Maar, ik stond toch niet echt te springen! Ik woon namelijk in een buurt waar iedereen erg op zichzelf is en ook behoorlijk druk met dingen…. ja, dingen! Parelkettingen, Botox en Au Pairs zijn hier dan ook aan de lopende band te vinden. Er zitten hier maar liefst twee Pauw winkels op steenworp afstand van elkaar. Krijg je een beetje beeld?

Ook op het kinderdagverblijf merk ik dat ik zoekende ben hoe ik er het beste tussen pas (alsof je weer op school zit). Over het algemeen heb ik een betere klik met de leidsters dan met de ouders! Behalve de moeder van Joep, die is cool! Helaas net verhuist naar Den Haag of Rotterdam, anyway… 

Uit de handtekeningen van de mails die rond gestuurd werden kon ik opmaken dat ik met zeer drukbezette moeders te maken had… en ik, terwijl ik thuis zit, kreeg het niet eens voor mekaar om te reageren op de voorgestelde datum. Ja, dacht ik, ik reageer morgen wel. En voor ik er erg in had was de voorstelde dag aangebroken. Oeps, maar ik ben erbij!

Met enige weerstand ging ik dan ook naar onze eerste bijeenkomst. Beetje zenuwachtig ook! Wat kan ik verwachten, hebben we wel gespreksstof, ben ik de enige zonder Botox en Louis Vuitton tas?

Ik was er als eerste! Nou, als je mij kent dan weet je dat Pinksteren en Pasen op één dag valt wanneer ik ergens op tijd ben. Maar de een na de ander kwam binnen druppelde. En zo gek: Ik kende geen één moeder, ook niet van gezicht! En dat terwijl ik daar toch echt drie dagen in de week twee kinderen afzet… buiten het feit dat ik er tegenover woon en ik iedereen in en uit zie lopen.

Hmmmm, misschien ben ik zelf wel die in zichzelf gekeerde persoon die te druk is met ‘dingen’.

En hoewel er in de eerste ronde voorzichtig besteld werd, stonden al snel de fluitjes op tafel. Niemand die wist wat er verwacht werd dus hebben wij, als commissie, maar besloten er een drinkavond van te maken. Super gezellig! Allemaal leuke moeders met verschillende achtergronden en ideeën. En allemaal hebben we toch iets gemeen! Onze kinderen op het kinderdagverblijf.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. haha, ik zie het al helemaal voor me. Maar je hebt wel gelijk. Jullie zijn allemaal moeders met allemaal andere achtergronden maar met 1 ding hetzelfde.