Review: Coleman Meadowood 6l familietent

ervaringen familietent coleman

Stel je eens voor dat je heerlijk achterover in je campingstoeltje zit, met een glaasje wijn in je handen, terwijl de kleintjes lief spelen en jij kijkt naar je nieuwe kampeerburen, die samen klunsend hun tent proberen op te zetten. Het is een gratis voorstelling die je regelmatig op de camping krijgt. Mooier vermaak is er bijna niet. Nou dat gebeurde dus ook toen wij afgelopen weekend de Coleman Meadowood familietent gingen opzetten voor deze review. Maar terwijl wij onze voorstelling aan het opvoeren waren, zag ik onze buren op de camping steeds beteuterder kijken. Er was vrij weinig spanning en sensatie te beleven en de voorstelling was dan ook tamelijk saai te noemen. 

Ja sorry, de man en ik zijn als een geoliede motor wanneer we een tent opzetten. En ook al was het alweer even geleden dat we dat voor het laatst gedaan hadden, de Coleman Meadowood familietent hebben we ook weer in een fluitje van een cent opgezet.

review tunnel tent

review coleman tent

Rustgevend kamperen

Goed, in dit artikel draait het dus om de Coleman Meadowood familietent. De Coleman Meadowood 6L met gepatenteerde BlackOut Bedroom om precies te zijn. Deze familietent wordt gepromoot onder het mom van ‘rustgevend kamperen’. Maar hoe mooi je het ook omschrijven kunt en ook al laat je je smartphone en laptop thuis, ik kan natuurlijk alvast verklappen dat kamperen met kinderen nóóit rustgevend is. Echter hebben we nu wel ervaren dat een goede nachtrust voor kampeerders wél mogelijk is. En dat komt door die zogeheten en gepatenteerde BlackOut Bedroom. Maar wat is dat dan precies? Hoor ik je nu denken.

Coleman BlackOut Bedroom

Eigenlijk is het idee heel simpel. In een slaapkamer wil je het donker hebben. Zo hebben wij in onze slaapkamer thuis bijvoorbeeld verduisterende rolgordijnen. In een tent wordt dat wat ingewikkelder, maar daar heeft Coleman de BlackOut Bedroom voor bedacht. De BlackOut Bedroom blokkeert met zijn speciale stof 99% van het daglicht, hierdoor slaap je een stuk langer door. En als je kleintjes hebt die nog een middagdutje doen, is een donkere slaapcabine die 99% van het daglicht blokkeert natuurlijk ook ideaal.

Maar dat is niet het enige voordeel, dit systeem zorgt er namelijk ook voor dat je een comfortabele binnentemperatuur behoudt. Zo kunnen de slaapcabines van de tent overdag tot 5 graden koeler zijn en ’s nachts tot 1 graad warmer. Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij niet de meest warme nacht hebben uitgekozen om deze familietent te reviewen en die ene graad mij ook echt niet is opgevallen. Maar ik kan mij wel zo voorstellen dat het fijn is om de meeste hitte buiten te houden, wanneer je tent vol in de zon staat. Daarentegen heb ik wel duidelijk ervaren dat het door de BlackOut Bedroom een stuk donkerder was dan dat ik altijd gewend was. En daarmee kan ik concluderen dat dit zeker een rustgevender nachtrust geeft.

review coleman tunnel tent

Onze ervaringen in de Coleman Meadowood 6l familietent

Naast de revolutionaire BlackOut Bedroom, wil ik ook nog even de andere kenmerken van de Coleman Meadowood familietent benoemen. Want een goede nachtrust is fijn, maar is de tent verder ook geschikt voor een gezin van vijf?
 
Even een aantal kenmerken op een rij:
  • Tunnel tent
  • Voor 6 personen
  • Volledig geïntegreerd grondzeil
  • Meerdere ingangen
  • Compact (de hele tent past in één tas van 75 x 39 x 39 cm)

De Coleman Meadowood 6l familietent is dus een zogeheten tunneltent. Onze vorige tent was ook een tunneltent, echter was deze een stuk zwaarder. Maar ervaring met het opzetten van een tunneltent hebben we dus al wel. Bij de Coleman Meadowood 6l zitten de stokken aan de buitenkant, terwijl de stokken van onze vorige tent aan de binnenkant erin geritst moesten worden. De stokken aan de buitenkant erdoorheen rijgen gaat net zo makkelijk, het was alleen wel even wennen dat deze stokken een stuk flexibeler zijn. Je krijgt daardoor al snel het idee dat je ze kunt breken, maar wat blijkt? Tentstokken breek je echt niet zomaar.

Wanneer we de tent eenmaal hebben staan, zijn er behoorlijk wat scheerlijnen die vastgezet kunnen worden. Het grote voordeel van de scheerlijnen van de Coleman Meadowood 6l is dat ze een opvallend fel kleurtje hebben. Dit is natuurlijk om het struikelen te voorkomen, maar hoe je het ook went of keert, het blijven ondingen! Die overigens wel nodig zijn, want je wil ook niet dat je tent wegwaait.

review gezin tent

De Coleman Meadowood 6l is dus geschikt voor 6 personen. Het slaapgedeelte is verdeeld in drie slaapcabines, die door het losmaken van een doek, heel gemakkelijk samen te voegen zijn. Dit blijkt ook nodig wanneer wij onze luchtbedden in de slaapcabines gooien. Ik had niet het idee dat wij nou van die enorme luchtbedden hebben, maar er passen dus niet twee losse luchtbedden naast elkaar in de slaapcabines. Wanneer je op matjes slaapt, die toch iets smaller zijn, zou dit wel passen. Het is dus maar goed dat we met 5 personen zijn en elkaar ook erg lief hebben, we besluiten dan ook om voor het gemak met z’n vijven in één grote cabine te slapen.

De tent heeft een grote voortent, die als leefruimte dient, met een volledig geïntegreerd grondzeil. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat het binnen droog blijft en (in de meeste gevallen) de insecten ook buiten blijven. De Coleman Meadowood heeft ook meerder ingangen, een vooringang en een zijingang. Deze zijn voorzien van ritsstoppen waardoor de ritsen in geval van nood altijd binnen handbereik zijn, ook voor kinderen. Oftewel, je hoeft niet meer met een slaperig hoofd op zoek te gaan naar de rits.

ritsstop coleman

slaapcabine blackout

Al met al hebben we de Coleman Meadowood 6l familietent echt als prima ervaren, maar het grootste voordeel is toch wel de compactheid van de tent. Je neemt immers al genoeg zooi mee wanneer je gaat kamperen met kinderen. De hele tent past in één tas van 75 x 39 x 39 cm. En wanneer de tent eenmaal is opgezet, vraag je jezelf echt af hoe je die tent ooit weer in dat tasje krijgt. Maar net als het opzetten, zijn we met het afbreken weer een geoliede motor (wederom sorry voor de saaie voorstelling buren) en het lukt echt om de tent netjes opgevouwen terug in de tas te krijgen.

Conclusie van deze review

De conclusie van deze review valt zeker positief uit! We hebben echt een aantal voordelen aan de Coleman Meadowood 6l familietent ervaren. Zo is de BlackOut Bedroom echt een verrijking voor een familietent. Ik weet zeker dat vrijwel iedereen zijn buren op de camping zal teleurstellen, want de tent is heus gemakkelijk op te zetten. En de tent is relatief gemakkelijk mee te nemen, hoewel ik persoonlijk de tent een behoorlijke kluif vind om te dragen, is hij wel lekker compact.

De Coleman Meadowood 6l familietent is dan ook een prima tent voor de beginnende kampeerder. Ik weet dat het verleidelijk is om meteen voor een hele dure tent met allemaal toeters en bellen te kiezen. Of misschien word je wel naar een extreem goedkope tent getrokken. Maar wanneer je wil testen of kamperen met je gezin een leuk idee is, zou ik zeker kiezen voor de middenweg en dus deze tent aanraden. Want de Coleman Meadowood 6l familietent staat gelijk aan betrouwbaarheid voor een zeer betaalbare prijs.


 

review
Previous ArticleNext Article