5 feitjes over de moderegels van een kleuter

Ik ben dol op alle modetrends voor kinderen de komende zomer. De perfect bij elkaar passende natuur- en pasteltinten, of de gelikte beach-look. Ik hou van de trends en moderegels die elk seizoen weer in je schoot geworpen worden. Echter, laten we niet voorbijgaan aan de tijdloze moderegels die je thuis leert. Van jawel, je eigen kleuter. Want het aanschouwen van een kleuter die zichzelf aankleedt, is een ultiem lesje in zelfexpressie. De stijl van een kleuter is zo roekeloos, dat het lijkt alsof ze de verkleedwinkel beroofd heeft.

Kleuters doen wat ze willen

Kleuters denken niet na over modetrends en houden al helemaal geen rekening met de mening van een ander. Kleuters dragen wat ze willen, hoe ze het willen en wanneer ze het willen.

Toch zijn er een paar feitjes over de moderegels van een kleuter.

Verkleedkleding

Feitje 1. Ongeacht welke dag of welke gelegenheid, een kleuter heeft altijd het recht om rond te lopen in verkleedkleding. Wat is het probleem van boodschappen doen in je muscle up Spidermanpak? Precies, dat is er niet. Maak er dan ook geen probleem van en volg deze simpele moderegel gewoon op.

Kaplaarzen onder een zwembroek

Feitje 2. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met de weersomstandigheden. Wanneer een kleuter kaplaarzen dragen wil, dan kan dat te allen tijden. Ook als dat in combinatie is met een tutu. Juist dan. Een shirt met lange mouwen op je zwemshort, wie durft er tegen te spreken? Sokken in de winter? Onzin! De kledingkeuze is niet afhankelijk van het weer, het is afhankelijk van de stemming van een kleuter.

Volle overtuiging

Feitje 3. Wat je draagt, draag je met hart en ziel. Aan twijfelgevalletjes doen kleuters niet.

Pyjamadag

Feitje 4. Eens in de zoveel tijd is het pyjamadag. En als een volwassen persoon de kleuter op die dag iets anders dwingt aan te trekken, heeft hij of zij alle recht om in protest te gaan.

Mixen en matchen

Feitje 5. Als het past, dan kan het. (En in sommige gevallen ook als het niet past.) Het mengen van kleuren, strepen, bloemen en welke patronen dan ook, is altijd mogelijk. Er zijn geen moderegels betreft mixen en matchen. Op het moment dat het een kledingstuk is en het past de kleuter én de kleuter vindt het mooi, dan kan het. Altijd.


mode regels pinterest

Afbeelding modieuze kleuters: Evgeniya Yantseva/Shutterstock

Origineel gepost juni 2018
Update: juni 2021

 

Previous ArticleNext Article