De leukste en leerzame apps voor onderweg

vakantie tablet apps

Nog even en dan begint de zomervakantie. En of je nu in Nederland blijft of naar het zuiden van Europa tuft, met de kinderen in de auto blijft vermaak altijd een dingetje. Natuurlijk kun je je kinderen vermaken met verschillende reisspelletjes, een autobingo of een puzzelboekje, dat schermpje is toch iets waar de kinderen om blijven vragen. Persoonlijk doe ik nooit zo heel moeilijk over het spelen van een spelletje op een smartphone of tablet, zeker niet als we onderweg zijn. Er zijn namelijk genoeg leuke en leerzame apps voor de kinderen. Bovendien zullen ze tijdens de vakantie genoeg te doen hebben zonder schermpje, dus dat compenseert de overload aan schermtijd van de lange autorit weer. 

Abonnement of prepaid?

Maar voordat je op pad gaat, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Wanneer je kind een telefoon zonder databundel heeft, zul je van te voren moeten kiezen welke apps je op de telefoon van je kind installeert. Eenmaal in de auto zullen ze het daar ook mee moeten doen. Mijn kinderen zijn inmiddels op een leeftijd dat ze onderweg ook allerlei apps tegenkomen en willen downloaden. De grote vraag is, geef ik ze een abonnement of een prepaid? Het nieuwste is een Esim abonnement van Simyo. Dit is een digitale simkaart die al zit ingebouwd in je telefoon. Wat heel handig aan een eSIM is, is dat je makkelijk kunt schakelen tussen een privé- en werknummer. Maar ja, dat hebben de kinderen natuurlijk niet echt nodig.

Persoonlijk kies ik voor de kinderen dan ook liever voor een prepaid simkaart. Met een prepaid heb je gewoon altijd inzicht in het verbruik en op is op. Je kunt nooit meer uitgeven dan je hebt opgewaardeerd en geloof me, met kinderen wil je dat. Maar goed, of de kinderen nu een eSIM abonnement, een prepaid of helemaal geen databundel hebben, dit zijn de leuke en leerzame apps voor onderweg die wij aanraden.

Leuke apps voor kinderen van 2 – 7 jaar

Toen mijn kleintjes nog peuters waren, waren ze dol op de Jokie app, je weet wel van de Efteling. Hier konden ze zich echt uren mee vermaken en dat zonder te winnen of punten te moeten scoren. Bij de kleintjes gaat het echt om de ontdekkingstocht. Ik denk dat het geheim van de apps voor peuters, de eenvoud is. Spelenderwijs ontdekken.

Nijntje Educatieve Spelletjes

Visuele spelletjes, spelletjes met vormen, puzzels en doolhofen, deze app van Nijntje doet het goed bij de kleintjes! Naast dat Nijntje nog steeds ontzettend geliefd is, stimuleert deze app het logisch redeneren, en het verbeteren van de concentratie van je kleintje. En dat zien wij ouders natuurlijk graag.

Sago Mini World

Een andere aanrader voor de allerkleinsten is de app Sago Mini World. Hier draait het vooral om creativiteit en je kleintje kan lekker op ontdekkingstocht. Nog een groot voordeel is dat de app reclamevrij is.

De Zappelin-app

Onmisbaar wanneer je kleintjes hebt! Spelletjes spelen, verhaaltjes luisteren, liedjes zingen, creatief bezig zijn én (oude) afleveringen kijken. De Zappelin-app heeft het allemaal zonder poespas en vervelende reclame.

LetterSchool

Een leerzame app voor kinderen is LetterSchool. Met de Letterschool app leren kleuters letters en cijfers schrijven. Ingesproken door Dirk Scheele, beoordeel zelf maar of dit een positief punt is. Nieuw is de mogelijkheid om 12 verschillende talen te downloaden en ertussen te wisselen!

Leuke apps voor kinderen van 8 – 12 jaar

Minecraft

Hoe je het ook went of keert, mijn kinderen blijven zich kostelijk vermaken met Minecraft. In deze app kun je oneindig werelden ontdekken en je creatieve geest loslaten op het bouwen van allerlei gebouwen. En het mooie is, is dat Minecraft echt niet alleen maar vermakelijk is. Het is ook echt heel leerzaam voor kinderen. Het wordt niet voor niets op sommige scholen als lesmateriaal gebruikt. Het is goed voor de creativiteit en ruimtelijk inzicht, wat je vooral in de Creative-modus ervaart. Daarnaast leren kinderen, zeker in de Survival-modus, ook samenwerken door samen te overleven.

Toca Life World

Dit is een aanrader namens mijn meiden. Toca Life World is namelijk een app waarin je je eigen wereld én elk verhaal kunt maken, kortom het is één grote fantasiewereld. Persoonlijk snap ik de lol van de app nog niet zo en irriteer ik me vooral aan het feit dat ze telkens weer wat bij willen kopen. Er lijkt nooit een einde aan te komen. Maar goed, mijn kinderen spelen het dus echt heel graag en vinden het heerlijk om hun eigen verhaal in hun eigen wereld te maken.

Duolingo

Duolingo is een leerzame app om een andere taal te leren. Mijn kinderen gebruiken het nu om Engels te leren, maar je kunt ook gaan voor Arabisch, Duits, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Oekraïens, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Thai, Trad. Chinees, Tsjechisch, Turks, Vereenvoudigd Chinees of Vietnamees. Kortom, ideaal voor onderweg naar vakantie!

Wil je graag nog meer leerzame apps voor onderweg? Dan raad ik je aan om ook zeker even tussen de apps van Juf Jannie te speuren.

Dit artikel is een samenwerking met Simyo. 


leuke apps onderweg kind

Afbeelding: Shutterstock / Monkey Business Images

Previous ArticleNext Article