Een date met mijn peuter

Afgelopen zondag had ik een date met mijn peuter. Zo af en toe gaan we één op één met onze kleintjes op pad. Goed voor de individuele aandacht. En ik vind het gewoon leuk natuurlijk! Mijn peuter geniet ervan, maar hij is ook een typische ’tweede’ en denkt regelmatig even aan zijn grote en kleine zusjes.

Naar de show van Bumba

We gingen naar de nieuwe show van Bumba, ‘Bumba en het magische wonderboek’. Ik had de fout gemaakt om vier dagen tevoren aan mijn peuter te melden dat we samen naar de nieuwe Bumba show zouden gaan.
“Gaan we nu mama?”, vroeg hij om het half uur, vier dagen lang… Gelukkig werd het uiteindelijk snel zondag en werd hij wakker met de woorden: “Gaan we naar de Bumba show?”

Groot avontuur

Het was een groot avontuur voor hem. Een grote zaal, groot gordijn en overal om hem heen waren kindjes met Bumba-mutsjes. Hij genoot duidelijk van onze date. Maar ook in de zaal werd zijn geduld op de proef gesteld. “De gordijnen moeten open mama!” Hij kon niet wachten…
En toen was het zover. Dat koppie van hem toen Bumba op het toneel verscheen was onbetaalbaar. Onafgebroken keek hij naar Bumba en zijn vriendjes. En ik keek onafgebroken naar mijn peuter. Genieten, voor ons allebei.

Theatershow van Bumba

De theatershow van Bumba is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 1 jaar. Veel licht in de zaal en geen extreem hard geluid. Veel interactie met herkenbare liedjes en dansjes en geen ingewikkelde verhaallijn. De tweeling Lars en Lies zijn jarig, Bumba verrast hen met een magisch wonderboek. Als ze dit boek openmaken, stappen ze de wonderbaarlijke Bumbawereld  in. Ze leren de beste vrienden van Bumba kennen, zoals Bumbalu, Barry de leeuw, Kiwi de vogel, Tumbi de olifant en baby. Samen leren ze tellen, dansen ze op hun favoriete liedjes en maken ze er een uniek en vooral gezellig verjaardagsfeestje van! Kortom een perfecte date voor met een peuter.

‘Bumba en het magische wonderboek’ is tot en met 15 december 2013 te zien in de Nederlandse theaters.

Bumba

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: Nieuwe theatershow ‘Bumba op reis’ (met winactie)