Anti-sop-schild: Drieyes

Dry eyes, droge oogjes…

Mijn zoon is een waterrat maar haren wassen, ho maar. Ik ben docent haarverzorging op het mbo en voorheen kapster. Ik weet als geen ander hoe je snel en goed haren moet wassen, hoe dit handig aan te pakken en het juiste product te gebruiken. Maar het leek steeds erger te worden met zijn ‘haren-was-fobie’.

Een paar maanden geleden hebben wij de Drieyes ontvangen. De Drieyes ziet er cool uit en als ik aan mijn bink van net 3 vertel waar het voor is loopt hij bewapend met het oranje anti-sop-schild de trap op. Ietwat verbaast ga ik hem achterna. ‘We gaan haren wassen’, zegt de schat.

Bij het wassen is het even de kunst dat hij de witte afsluitband van de Drieyes goed hoog tegen zijn voorhoofd houdt. Dit kan bij andere kinderen makkelijker gaan, mijn kids hebben vrij grote en ronde hoofdjes. Hoofdjes klinkt lief, lees hoofden of koppen. 😉

AronDrieyes

Ook mijn dochter van net 1 drukt het oranje gevaarte tegen haar hoofd, typisch gevalletje kopieer gedrag.

Enkele weken later gingen wij op vakantie. Toen ik mijn zoon vroeg speelgoed in te pakken dat hij mee wilde kwam hij met de Drieyes aan! ‘Deze moet ook mee’, zei hij overtuigend.

Mijn dochter gebruikt het nu als speelattribuut in bad. Als zij meer haar krijgt en kracht in d’r armpjes om de Drieyes vast te houden, is het ook voor haar een schild tegen sop in d’r oogjes.

blauw

 

Previous ArticleNext Article