BUMBA!!! (het theaterdebuut van de peutertjes)

De première van de nieuwe Bumba show ‘Bumba op reis’ vond afgelopen dinsdag plaats in Theater de Purmaryn in PurmerendEcht een uitje voor de kleinste kleintjes, dus ik ging op pad met mijn peuter en de minipeuter van Pauline.

Peuters naar Bumba show

De dametjes vonden het fantastisch! De dag begon al met het spannende idee dat we naar Bumba in een theater zouden gaan. Eigenlijk hadden ze geen idee wat hen te wachten stonden. Maar de minipeuter van Pauline had toch wel door dat er iets leuks ging gebeuren. ‘Ik ga bij Esther blijven en jij gaat weg mam!’ en ze duwde zo haar eigen moeder de deur uit.

Op naar Purmerend voor de eerste echte première van de peutertjes. Aangekomen bij het theater lopen we helemaal in Bumba-stijl over de gele loper en zien overal gekleurde ballonnen. En als kers op de taart krijgen de dametjes een Bumba muts. We nuttigen appelsap en roze smartiekoeken en dan gaan we de grote zaal in. We horen de muziek en we zingen ‘Afrika, Amerika Himalaya lalalala’, je kent het wel, helemaal in Studio 100 sferen. 

En de spanning stijgt…

Het gordijn gaat open en de vrolijke show, waarin er veel contact gemaakt wordt met de kindjes, begint. Als de vakantie eindelijk is aangebroken, rent kleine Pim meteen naar zijn kamer om met al het speelgoed te spelen dat al weken op hem staat te wachten. Hij laat zijn plannen echter snel varen als hij hoort dat hij mee op reis mag met Bumba en Bumbalu! Het is een droom die in vervulling gaat, totdat ze plots Babilu kwijt raken. Samen gaan ze hem zoeken en trekken ze naar the Far West waar ze cowboy en indiaantje spelen, waarna ze doorreizen naar Afrika om te eindigen in Azië. Maar eerst maken ze nog een tussenstop in Sneeuwland waar ze bibberen in de kou en elkaar begroeten als echte Eskimo’s. Vinden ze zo uiteindelijk Babilu terug? De geluiden die Bumba en Bumbalu maken zijn bekend voor de dametjes. Ze roepen luid ‘nonie nonie’ en ‘fantastico’ mee. Ze dansen mee en  klappen in hun handen als Pim de zaal daartoe aanmoedigt. Bumba is een ietwat ondeugende, maar altijd vrolijke clown. De berin Nanadu, zijn beste vriendje Bumbalu, de vogel Kiwi, de olifant Fumbi en vele andere vriendjes, zoals Babilu, Tumbi, Poppa, Li-ling, Ituku en Zinzi, doen ook mee. Het is een speelse show waarin van alles gebeurt, echt een uitje voor de kleintjes van 2 tot 4 jaar.

En dat was het allereerste theaterdebuut voor de twee peutertjes. Wat hebben ze ervan genoten om hun grote held nu voor het echie op het podium te zien. En doordat de show slechts 50 minuten duurt is het ook prima vol te houden voor de kleintjes.

bumba op reis

‘Bumba op reis’ is tot en met 22 maart 2015 in de Nederlandse theaters te zien. Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.nl.

 

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Wauw, wat een leuke première voor de dametjes. Als mijn mannetje dit zou weten zou hij echt jaloers zijn.

  2. Pingback: Première Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’