Spelletje spelen

Mijn kleuter vindt een spelletje spelen leuk, maar ze heeft nog niet altijd evenveel geduld. Als je met haar een potje memory speelt, is het verstandig om niet alle kaartjes neer te leggen, want anders haakt ze halverwege af. Van Smart Games ontving ik een aantal mooie spellen. Onder andere ‘Dora aan zee’ en ‘Dora zoekt haar vriendjes’. Ik kende de spellen nog niet, dus ik was reuze benieuwd. Ook mijn kleuter was benieuwd en vooral enthousiast, want ze is nogal een Dora fan.

We begonnen met “Dora aan zee”. Het is een puzzelspel dat ze alleen kan spelen, maar het nodigt ook zeker uit om samen de puzzel op te lossen, ook voor volwassenen kan het een uitdaging zijn. Want heel eenvoudig is het niet, een beetje hulp bij het logisch nadenken kon ze wel gebruiken. De 6 puzzelstukken moet je op de juiste plek op een opdrachtkaart neerleggen, zodat bijvoorbeeld Dora op het strand komt en Zwieber met zijn surfplank in de zee. Als de puzzel is opgelost, kun je de volgende opdrachtkaart pakken.

Een soortgelijk spel is “Dora zoekt haar vriendjes”.  In een boekje staan 48 verschillende opdrachten. Hier is het de bedoeling om met een aantal “puzzelstukken” de juiste figuren te verbergen. Mijn kleuter had dit spelletje sneller door dan de andere. Ik denk dat ze bij deze een beter inzicht had hoe ze de stukken kon plaatsen.

Mijn kleuter vindt het puzzelen erg leuk en uitdagend en is er fanatiek mee aan het spelen. Maar als haar geduld even op is, kan ze het spel wegleggen en een tijdje later het ook gemakkelijk weer oppakken om verder te spelen. Het is spel ook zeer stevig en compact op de bergen, je kunt het dus makkelijk meenemen voor onderweg.

Winnen
Ik heb een prachtig spellenpakket van Smart Games ter waarde van €65,00 te verloten. Wil jij kans maken op dit leuke pakket, vul dan hier op het win-formulier in waarom jij dit spellenpakket wil winnen.

Inhoud van het spellenpakket:
– Dora zoekt haar vriendjes (3-6)
– Dora aan zee (3-6)
– Noah’s Ark (5+)
– Temple Trap (7-99)

Als tweede prijs verloot ik ook nog een keer het spel Dora aan zee!

Update: Winactie is afgerond.

Pin It
Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Wauw, wat een geweldig pakket! En een superleuke tweede prijs! Mijn kinderen zijn helemaal dol op Dora en Diego. Ik weet zeker dat ze dit helemaal fantastisch zouden vinden en er heel veel mee zouden spelen.

  2. Esmée is bijna 3 jaar en ontzettend nieuwsgierig; kan lekker zoet zijn met denkspelletjes en moeder, ….die vind dat heel knap en leerzaam. We doen dan ook graag mee voor dit leuke prijzenpakket wat als Dora-fan extra leuk is !

  3. ik zou ditheel graag voor mijn dochters willen winnen, ik heb er 1 van 4 en 1 van 7
    ze zitten dus beiden op school maar het leren gaat niet zo goed mijn oudste dochter heeft dyslectie, en mijn jongste blijkt het ook te hebben, ik probeer ze alles zo goed mogelijk te laten doen dit kado zou ze geweldig goed kunnen helpen met de handelingen die ze nu op school allemaal moeten leren en kunnen, door puzzels te maken leren ze goed en aandachtig kijken en dingen te onthouden en dat zijn ook van die kleine dingetjes waar ze heel erg aan moeten werken dus dit kado aan hun kunnen geven zou heeel erg mooi zijn