De leukste natuur (doe-)boeken voor kinderen

De herfstvakantie staat gelijk aan het maken van een boswandeling, vind ik dan. De kleuren, de geuren, alles wat er van de bomen valt, het bos is in de herfst fantastisch! Maar wat een boswandeling met de kinderen nog leuker maakt, is om actief te gaan speuren in het bos. Om bewust om je heen te kijken en luisteren naar wat er allemaal in het bos te ontdekken valt.

Om je daarbij een beetje te helpen, is een natuur (doe-)boek erg handig en maakt een boswandeling met de kinderen nog leuker.

Het Gruffalo natuurspeurboek gruffalo speurboek natuur

De Gruffalo is fantastisch en natuurspeurboeken van de Gruffalo maken een boswandeling extra spannend en leuk. Doe als Muis en ga dapper het bos in. Gewapend met dit stickerdoeboek voor natuurontdekkingsreizigers kom je alles te weten over de natuur om je heen.

Inmiddels heeft de Gruffalo voor elk seizoen een variant.

€ 7,50 – Bestellen>> 

Het bos boek het bos boek

In het bos boek ontdek je wat je allemaal kunt doen met een tak. En dat is veel! Takken kunnen de fantasie prikkelen om er van alles van te maken. Het bos boek is een avontuurlijk doe-boek. Onder begeleiding vanaf 6 jaar en zelfstandig te gebruiken vanaf 9 jaar.

€ 14,95 – Bestellen>>

Mijn allereerste natuurboek eerste natuurboek

In dit boek komen planten en dieren uit verschillende gebieden aan bod, zoals in de tuin, in het bos, bij rivieren, beken en meren en in de kustgebieden. Prachtige tekeningen en plaatjes én interessante weetjes en vragen maken dit boek tot een superleuk natuur- ontdekkingsboek.

€ 15,95 – Bestellen>>

Bomen herkennen bomen herkennen

De bomen zijn een mooi begin om de natuur te leren kennen. Deze natuurgids legt op eenvoudige wijze uit hoe bomen herkend kunnen worden aan hun bladeren en vruchten. Elke boom wordt beschreven op een enkele pagina met daarop de kenmerken: bloeiwijze, bladvorm, hoogte en voorkomen. Ontzettend leerzaam (niet alleen voor kinderen).

€ 4,99 – Bestellen>>

Vandaag besteld, morgen in huis! Waar wacht je nog op? Veel plezier morgen in het bos.

 

Previous ArticleNext Article