Spelen met dieren en speelfiguren? Dan zeggen wij Schleich!

Of je kleintje nou gek is op dierentuindieren, graag speelt met fantasiefiguren en eenhoorns, of je kleintje voluit in de dino-fase verkeert… Het speelgoed van Schleich is gewoon een must voor in de speelgoedbak. Maar het zal niet lang in die speelgoedbak blijven, kinderen willen namelijk spelen met de speelfiguren van Schleich.

Schleich is inmiddels een bekend merk op de speelgoedmarkt. Het merk begon ooit in Duitsland, maar nu worden de producten ook gemaakt in Roemenië, Moldavië, Portugal, Tunesië en China. De speelfiguren worden met veel aandacht en kwaliteit gemaakt. En dat is duidelijk te zien! De dieren en de fantasiefiguren zijn zo gedetailleerd, dat ze soms wel echt lijken. Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Ze zijn namelijk niet levensgroot, maar zo gemaakt dat ze met kinderhandjes gemakkelijk zijn vast te pakken en dat er mee gespeeld kan worden.

Waarom is Schleich zo duur?

Toch vragen veel mensen zich af, waarom is Schleich zo duur? Maar je kunt de vraag ook omdraaien, waarom zijn andere speelfiguren zo goedkoop? Dan komen we toch echt uit bij de kwaliteit. Om één speelfiguur van Schleich te krijgen zoals die is, is er al zoveel werk in gestoken. Er wordt bij Schleich echt gekeken naar de belevingswereld van kinderen, maar ook hoe een speelfiguur er uiteindelijk uit moet komen te zien. De speelfiguren van Schleich zijn zo gedetailleerd, dat houd je niet voor mogelijk. En de speelfiguren worden met de hand geschilderd. Daarnaast staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Dat allemaal maakt het product vergeleken met zijn ‘concurrenten’ ietwat duur, maar vooral uniek.

Schleich dieren

De dierfiguren van Schleich zijn het populairst, met in het bijzonder de paarden. De zogeheten Schleich Horse club is vooral voor paardenmeisjes een must om te hebben. De Schleich paarden worden dan ook fanatiek verzameld. En ik heb me laten vertellen dat sommige van de paarden, net als in het echte leven, een heuse investering zijn. Op marktplaats wordt er op sommige figuren dan ook flink geboden.

Ook de wilde dieren en de boerderijdieren van Schleich zijn een feestje om mee te spelen. Een dierentuin bouwen of een boerderij inrichten kan eigenlijk niet meer zonder de dieren van Schleich.

Schleich fantasiefiguren

Waar de Schleich dieren zo gedetailleerd zijn dat ze net echt lijken, zijn de fantasiefiguren zo gemaakt dat ze tot leven lijken te komen. Wanneer je kind in de dino-fase zit, zijn de dinosaurussen van Schleich natuurlijk onmisbaar. Wederom zijn de speelfiguren zo tot in de puntjes afgewerkt, dat spelen met de dinosaurussen alleen maar plezier kan opleveren. En het enthousiasme dat jongens vaak voor dinosaurussen hebben, hebben meisjes vaak voor eenhoorns, feeën en zeemeerminnen. Ook daar heeft Schleich op ingespeeld met een Schleich Bayala wereld vol fantasiefiguren om mee te spelen.

Ook leuk; Schleich adventkalender

Voor de echte Schleich fans is er ook een adventkalender verkrijgbaar en dat is in deze periode, het najaar, natuurlijk een leuk item om uit te lichten. De adventkalender is verkrijgbaar in verschillende themawerelden. Deze kun je dus helemaal laten aansluiten op de speelfase waar je kleintje inzit. Bij een adventkalender mag er vanaf 1 december tot aan de kerst iedere dag een vakje opengemaakt worden.

Waar kun je Schleich kopen?

De speelfiguren van Schleich zijn natuurlijk niet alleen in Nederland verkrijgbaar. Ook in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en in Spanje kom je dit prachtige speelgoed tegen. Maar wil je het snel in huis hebben, dan bestel je het natuurlijk gewoon bij een webshop waar ze Schleich verkopen.

Previous ArticleNext Article