Review: LEGO Super Mario starterset

ervaringen LEGO Mario Set

Het was al een tijdje bekend dat LEGO en Super Mario samen een nieuwe productlijn met een interactieve LEGO Mario figuur op de markt gingen zetten. De echte fans konden niet wachten, zo ook hier in huis. Afgelopen week kwam de LEGO Super Mario starterset binnen voor de review. Eindelijk kunnen we zelf beoordelen of de combinatie van LEGO en Super Mario echt zo geniaal is. 

Bestel de LEGO Super Mario starterset (71360) hier >>

LEGO Super Mario starterset (71360)

Als ik de LEGO Super Mario starterset (71360) moet beoordelen aan de hand van de stralende oogjes bij het zien van de verpakking, dan is deze review al dik geslaagd. En ik kan het me heel goed voorstellen! Zo’n LEGO doos met Super Mario heeft een hoog ‘hebbuh’ gehalte. Ik had me zelf nog niet heel erg in de inhoud van de doos verdiept. En voor een echte goede beoordeling, laat ik die ervaring ook het liefste aan de kinderen over. Zij zijn tenslotte degene die bepalen of iets leuk is om mee te spelen, of niet.

ervaringen LEGO Super Mario app

Bouwen en spelen met een app

Zoals altijd is Mario de ster van het spel. Deze LEGO look, kan de bekendste loodgieter van de wereld heel goed hebben, maar verwacht geen standaard LEGO poppetje. Mario moet wel, zoals we van LEGO poppetjes gewend zijn, in elkaar gezet worden. Maar niet voordat je twee AAA batterijen in zijn rug hebt gestopt. Vanaf hier neemt (met behulp van bluetooth) de app ‘LEGO Super Mario’ het bouwen van de starterset over. Maar dat is niet alles wat er overgenomen wordt. Wanneer het parcours na zo’n uurtje bouwen klaar is en je met Mario het parcours bewandelt, houdt de app scores bij die Mario op het parcours (door op de chips te gaan staan) gehaald heeft. Het werkt allemaal zo vanzelfsprekend, dat mijn negenjarige dit allemaal zonder hulp voor elkaar krijgt.

ervaringen LEGO Super Mario starterset

Review LEGO Super Mario starterset

Review LEGO Super Mario starterset

Zelf ervaren

Toch wil ik het zelf ook even van dichterbij bewonderen, hoe zit dat nou allemaal precies? Want door alle geluidjes die ik hoor, lijkt het wel of hij gewoon op z’n Nintendo aan het spelen is. Ik vind de LEGO Mario bijzonder goed gemaakt. Zijn ogen vertellen wat er in hem omgaat (valt hij naar achteren, knijpt hij ze dicht samen met een ‘ouch’ kreet). En wanneer je Mario omhoog laat vliegen hoor je zijn welbekende ‘wooei’. Superleuk gedaan! Het parcours kun jezelf inrichten zoals je wil, maar er is wel altijd een begin- en een eindpunt.

Is alleen de LEGO Super Mario starterset voldoende?

Tja, wat is voldoende? Zelf zeg ik altijd, hoe meer LEGO, hoe beter. Maar ik denk dat de LEGO Super Mario starterset een goed begin is om te kijken of je kind het ook daadwerkelijk leuk vindt. Naast een beginpijp en een eindvlag, vind je ook Browser junior, Gumba en een vraagteken blok in de starterset. Wanneer de kinderen zich er kostelijk mee vermaken, kun je snel een uitbreidingsset gaan aanschaffen. Want net als de game werkt ook dit verslavend.


Review LEGO Super Mario starterset

Previous ArticleNext Article