De Play-Doh Cake Mountain

Afgelopen week heeft mijn zesjarige koekjes gebakken in de klas. Ze zijn namelijk volop woordjes aan het leren. Begin deze week begonnen ze met de oe en halverwege de week waren ze bij het woordje koek belandTer ere van het woordje koek, hebben ze in de klas koekjes gebakken. Heel erg leuk allemaal, maar toen mijn zesjarige met de wilde verhalen over koekjes bakken thuis kwam, raakte de peuters uiteraard ook enthousiast.
De volgende dag, wilden ze, je raadt het al, ook koekjes bakken. Gelukkig was ik daar een soort van op voorbereid. Ik had namelijk de Cake Mountain van Play-Doh klaarliggen om te proberen. Perfect moment om het apparaat met potjes klei te introduceren aan mijn kleintjes.

cake mountain

De twee kleine koekenbakkers vonden de klei-variant een prima alternatief voor het echte koekjes bakken. Met de zogeheten Cake Mountain konden ze alle kanten op qua ‘bakken’. Koekjes, taarten, cupcakes, van alles kwam voorbij. De eerste 3 minuten kon ik nog heel netjes de kleuren van elkaar scheiden, maar langzamerhand raakten de kleurtjes toch gemengd (einde van de dag hadden we alleen nog grijs). Als moeder vind ik dat altijd een lastig puntje om los te laten, maar mijn kleintjes kon het niet deren. De peuter ging helemaal los met de spuit en de minipeuter was druk bezig met het maken van minitaartjes.

Sowieso is klei altijd een succes bij mijn kleintjes en dit apparaat van Play-Doh valt dan ook weer goed in de smaak. Het uitdrukken van de verschillende vormpjes, die op de verschillende verdiepingen te vinden zijn, blijft een leuke bezigheid. En het rollen en snijden van de klei kunnen mijn kleintjes ook uren doen.

Succes verzekerd!

De Play-Doh Cake Mountain is onder ander verkrijgbaar bij Bart Smit en kost € 29,99

 © Review

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik heb voor mijn peuter voor 5 dec zo’n set aangeschaft. Ben erg benieuwd hoe hij dit gaat vinden