Armbandjes maken met Bracelets Factory

Mijn dochter is een soort vrije kunstenares. Zij houdt niet van regeltjes en voorgekauwde creaties. Ze heeft wel iets in haar hoofd, maar volgens mij komt er dan iets geheel anders uit haar vingers. Ze neemt daar dan genoegen mee, want makkelijk is ook één van haar sterke eigenschappen.

Toen we de Bracelets Factory van Ravensburger ontvingen om te reviewen, was ik wel heel benieuwd of dit een leuk apparaat zou zijn voor mijn eigen vrije kunstenares.
weefraam
De grote vrolijke doos ziet er voor een meisje van bijna acht meteen al uitnodigend uit. En ook de inhoud; een unieke weef-, knoop- en vlechtgetouw en maar liefst 1000 kralen nodigen uit om meteen aan de slag te gaan. Maar, dat is makkelijker gezegd dan gedaan en dat had mijn dochter ook snel door.

Als een echte vrije kunstenares ging ze zelf creaties bedenken en maken en liet het weefgetouw aan mij over. 

Via YouTube zijn er verschillende instructiefilmpjes te vinden met een op zich duidelijk uitleg om een gaaf armbandje te kunnen maken. Maar eerlijk? Ik had er behoorlijk wat moeite mee om het te volgen en vooral het ook juist uit te voeren.

Mijn nichtje (9) bleek de redder in nood. Een meisje dat graag, in tegenstelling tot mijn dochter, wel de regeltjes volgt en blijkbaar ook het freubelen in de vingers heeft. Binnen no time had zij een armbandje gemaakt dat er ook daadwerkelijk als het voorbeeld uitzag.

Voordelen van de Bracelets Factory

– Het leuke aan dit speelgoed is dat je met het apparaat verschillende technieken kunt uitvoeren en dus allerlei gave armbandjes kunt maken.
– Voor de creatieve freubelaars een mooie set om in huis te hebben.
– Prijs-kwaliteitverhouding is redelijk.

Nadelen van de Bracelets Factory

– Het is helaas niet voor iedereen weggelegd. Niet elk meisje kan hiermee overweg.
– De ‘vanaf leeftijd’ (8 jaar) vind ik wel erg enthousiast. Mijn dochter (bijna 8) snapte er geen bal van, maar heeft het freubelen volgens ‘regeltjes’ dus ook duidelijk (nog) niet in de vingers.

Braceletsfactory

Enthousiast geworden en wil je nu ook geknoopte armbandjes en kralenarmbandjes maken? De Bracelets Factory is verkrijgbaar vanaf € 29,99 – Bestellen >>

Previous ArticleNext Article