Het fotoboek van onze reis naar Suriname (online gemaakt)

fotoboek smartphoto

Dat ik niet zo heel goed ben in het bijhouden en sorteren van mijn foto’s, blijkt wel uit de mega vele gigabytes aan beeld die ik her en der heb opgeslagen. De bedoeling is echt om daar ooit iets mee te doen, het te sorteren en er vervolgens leuke fotoboeken van te maken voor de kinderen. Maar hoe langer ik wacht, hoe groter het bos van foto’s wordt, waardoor ik de bomen niet meer kan zien. 

Onze reis naar Suriname was onze eerste verre reis met het gezin. Toen ik de vraag kreeg om online een fotoboek te maken bij Smartphoto.nl greep ik dus direct mijn kans. Want als ik nu weer al die foto’s die we in Suriname gemaakt hebben niet direct sorteer, wordt mijn foto-bos wéér groter. Dus de man en ik gingen er echt even voor zitten.

Foto’s sorteren van vier verschillende camera’s

Het eerste ‘probleem’ wat wij hebben, is dat we alle twee graag foto’s maken. We hebben allebei een camera en daarnaast nog onze telefoons waar we regelmatig een kiekje mee schieten. Het komt er dus op neer dat we van foto’s van vier verschillende camera’s hebben. Hoe gaan we dit zo praktisch mogelijk doen? We hebben eerst per camera uitgezocht wat we in een fotoboek willen hebben. Alle mooiste en leukste foto’s hebben we geïmporteerd en bij elkaar gevoegd tot één verzameling foto’s. Dat klinkt vrij simpel toch? Toch waren wij hier al een heel weekend mee bezig…

Na een weekend foto’s uitzoeken, moest het maken van een fotoboek nog beginnen! Hoeveel tijd gaat hier wel niet in zitten? Gelukkig bleek dit achteraf het minste werk te zijn. Hoewel de keuze van de stijl en de invulling nog wel wat teweeg bracht. Want hoeveel foto’s willen we per pagina en wat wordt de tekst? Willen we überhaupt een tekst bij de foto? En moet dat vliegtuigje nou hier, of daar? Het online maken van een fotoboek is echt heel simpel.

Fotoboek online maken, hoe werkt het?

Bij Smartphoto kies je eerst een stijl en de grootte van een fotoboek. Vervolgens importeer je je foto’s in hun programma. Als je de foto’s dus van te voren goed selecteert, heb je hier geen omkijken meer naar. Omdat je een bepaalde stijl gekozen hebt, komt deze op elke pagina terug. Elke pagina heeft wel een andere indeling van de foto’s, hierdoor wordt je fotoboek lekker speels. Maar als je een andere indeling van een pagina wilt, dan kun je dit heel gemakkelijk aanpassen. Op een gegeven moment is je fotoboek vol. Als je dan nog niet klaar bent, kun je pagina’s toevoegen aan je fotoboek. Wat heel fijn is, is dat je direct de extra kosten ziet. Zo kom je na het maken van je fotoboek niet voor verrassingen te staan. Als al je foto’s op zijn, of je vindt dat je fotoboek klaar is, mik je het in je winkelmandje, reken je af en wacht je nog een paar dagen voor je fotoboek thuis bezorgd is.

Schade aan het fotoboek

En zo maakten wij dus een fotoboek van onze reis naar Suriname online. Je moet er even voor zitten, maar dan is die druk van de foto-berg er wel af. Echter toen we onze bestelling binnenkregen, bleek het fotoboek een beschadiging te hebben. Nu was het geen wereldschokkende schade, maar voor een boek van bijna €100 vonden we dat toch zonde. Ook hier heeft Smartphoto een uitstekende service voor, want binnen een week hadden we een nieuw, onbeschadigd fotoboek in huis. Dat noem ik nog eens service!

Ik ben blij dat we hier direct voor zijn gaan zitten. Dan kan ik me nu gaan richten op het maken van de fotoboeken voor de kinderen. Nou ja… eerst 10 jaar aan foto’s sorteren.

Inkijkje in ons fotoboek

fotoboek suriname

fotoboek online

fotoboek suriname online

fotoboek gemaakt online

smartphoto online gemaakt

fotoboek suriname gemaakt

 

Previous ArticleNext Article