De tas die ik zocht: Fjällräven Kånken [Review]

fjallraven kanken

Al een tijdje had ik een oogje op deze tas, de Fjällräven Kånken. Ik zag hem steeds vaker voorbij komen, op reis maar ook gewoon op straat. Toch zag ik telkens geen goede reden om deze, toch wel prijzige rugzak aan te schaffen. Maar nu is er een tripje naar Rome in aantocht en om de één of andere reden vond ik dat deze rugzak mee naar Rome moest. Gewoon omdat een rugzak handig is als ik de stad ga verkennen. Bovendien staat dat prachtig op de foto’s die ik daar ga maken. Oké, mijn trip naar Rome was een excuus om deze Fjällräven rugzak te bemachtigen. Ik wilde hem gewoon hebben. Maar waarom dan hè, vraag je je af. Tja, soms heb je dat. Dan word je plots een beetje verliefd op een item. 

Het merk Fjällräven

Het merk Fjällräven kende ik al een tijdje. Maar ik ging me pas echt verdiepen in het merk, toen we ons afgelopen winter voorbereidden op een trip naar IJsland. We zochten goede en warme kleding om de eventuele kou in IJsland te kunnen trotseren. Wanneer we googelden op warme winterjas, kwam het merk Fjällräven steeds naar voren. Fjällräven is een echt outdoormerk, afkomstig uit Zweden. Het merk staat voor functioneel, duurzaam en tijdloos. Tijdens het googelen viel mijn oog al op de tassen van Fjällräven.  Ze zien er simpel en basic uit, maar toch ook veelzijdig. Je kunt de tas namelijk zowel als rugtas als handtas dragen. Daarbij mag de tas ook wel iconisch genoemd worden. De Kånken tas wordt namelijk al gemaakt sinds 1978, over tijdloos gesproken! Toch koos ik bij Brandfield voor een special edition van de Fjällräven Kånken, namelijk de jubileumeditie Kånken Greenland. Voornamelijk vanwege de kleur en het extra detail van de handgrepen.

fjall raven tas

De Fjällräven Kånken Greenland

De inhoud van deze Fjällräven Kånken Greenland is 16 liter. Dat betekent dat ik prima mijn laptop in de tas kwijt kan. En daarnaast ook nog mijn fotocamera. Bovendien is de tas zelf superlicht, dat scheelt een hoop gesjouw in de stad. En mocht het onverhoopt gaan regenen, dan is de Fjällräven Kånken waterafstotend. Hoe kan het ook anders bij een Zweeds merk. Maar ik ga deze rugtas natuurlijk niet alleen in Rome gebruiken. Ook als ik met mijn kinderen op pad ga, is de tas ideaal. Hoewel ik geen luiers en dergelijke meer mee hoef te zeulen, hebben mijn kinderen toch regelmatig spulletjes voor moeder om te dragen. En tja, ik ben dan ook weer zo’n moeder die alles dan weer aanpakt.

Previous ArticleNext Article