Wanneer is het echt weekend?

Slaperig doe ik m’n ogen open. “Wat is dat voor een geluid?” Het is 7.00 uur, op zijn voetbalschoenen dendert m’n oudste de trap af. Om 7.15 verzamelen voor vertrek bij de kantine. Vervolgens klinkt: “Tuut, tuuut, tuut….” (die ik al 3x heb uitgeslagen) Met een zucht sla ik de wekker uit.
Het is weekend!

Als je kinderen hebt, is de tijd dat je weekend hebt echt voorbij.
Als ze baby (of peuter) zijn, vinden ze nodig om voor zessen te gaan huilen of roepen. Net zolang dat jij met een slaapdronken hoofd om de hoek van de kamer verschijnt. Tevergeefs probeer je nog een paar keer die speen (de stop) in de mond te proppen. Maar vaak helpt dat niet zo goed. Ze willen eruit! En wel nu meteen! Dan nog even “gezellig” bij je in bed. (in de hoop dat ze gaan slapen). Maar nadat er een paar keer op je hoofd is gesprongen, je ogen zijn uitgedrukt en er een poging is gedaan tot paardje rijden, ga je toch maar je bed uit. Uitslapen zit er voorlopig niet meer bij.

Maar als je de illusie hebt dat die tijd voorbij is na mate ze ouder worden, dan heb je het mis. Want dan gaan ze naar de sport! En blijkbaar sporten kinderen graag in het weekend om 8 uur. Want al die sporten beginnen in het weekend op een belachelijk vroeg tijdstip. Ik vraag me altijd af waarom dat zo is? De voetbal begint om 8.00, de zwemles van bad 1 start om 7.45. Op zondag begint de tennis ook lekker vroeg. Vinden ze dat leuk of zo?? Ik (avondmens), word er alles behalve enthousiast van.

Het weekend staat vervolgens in het teken van de sport. Zweten op de tribune van het zwembad, onder de paraplu langs het voetbalveld staan, op een bankje bij de tennisbaan. En als de kinderen hebben gesport, kun je langs bij alle kinderverjaardagen.

In het weekend moet je vaak nog steeds nog van alles en nog wat doen. Ik zou zo graag een weekendje niets willen. Geen sport, lekker rustig aan in de ochtend. Met ze naar de speeltuin, het strand, bos, ijsje halen, stukje fietsen. Al dat soort dingen zou ik graag met de jongens willen doen, maar kunnen vaak niet door al het “moeten”. Daarom vind ik vakantie altijd zo heerlijk. Dan hoef je even helemaal niets.

En uitslapen??
Als ze puber zijn waarschijnlijk. Al komen ze dan in plaats van extreem vroeg, extreem laat stinkend uit hun bed rollen.

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!