Als de kleintjes uit logeren zijn…

vader en moeder

vader en moeder

Opeens werd het ons aangeboden…

“Komen alle drie je kinderen een keer logeren?”
“Alle drie? Weet je dat zeker? Ik bedoel… Alle drie…”
“Ja, zo lullig anders voor één iemand.”
“Nou ja, oké. Als jij dat wilt.”

En zo gezegd, zo gedaan. Alle drie onze kinderen gingen logeren. Zomaar. Voor de lol.

Zoals we allemaal wel weten veranderen kinderen je hele leven, zo ook de dates met de man. Eigenlijk was een date met de man voordat de kinderen er waren gewoon een avondje uit. Maar nu de kinderen de date-frequentie drastisch omlaag gehaald hebben, hebben we de behoefte om zo een avondje met z’n tweeën een date te noemen en er alles uit te halen wat er in zit. 

Zo hadden we naar de bioscoop kunnen gaan. Ongestoord een film uitkijken die een keer niet van Disney is, zonder dat de popcorn om je oren vliegt of de film vijf keer onderbroken moet worden voor een plaspauze.

We hadden naar een fancy restaurant kunnen gaan. Eindelijk een keer warm eten, zonder dat er kleintjes lopen te zeuren dat ze het eten niet lusten.

Lang geleden, voordat we drie extra mondjes moesten voeren, drie extra lijfjes moesten kleden en drie extra persoontjes moesten vermaken, hadden we het niet over campings in Frankrijk en de rekensommen van een 7-jarige. Sliepen we niet op 1 vierkante meter in een bed omdat kleine kindervoetjes ons langzaam naar de rand verdrijven. We hadden alleen elkaar, we hadden het over verre toffe reizen en we maakten ons druk om…. Ja om wat eigenlijk?

Als je dan weer eens een avondje samen bent, heb je al snel de neiging om dat terug te halen. Om alles eruit te halen wat erin zit.

Maar weet je, uit zo een avondje samen hoef je helemaal niet alles te halen, alles wat je pre-kinderen deed. Je hoeft niet terug naar waar je begon. Je moet verder vanaf waar je nu bent. En in ons geval was dat seizoen 2, aflevering 11 van The Walking Dead. Om vervolgens om 23.00 naast je op de bank de man te horen snurken en even later toch maar te genieten van een bed helemaal alleen, oké helemaal voor ons samen zonder scherpe teennageltjes in mijn onderrug.

 


Afbeelding: Shutterstock / Dean Drobot

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Kan eens deugd doen he, eens ongestoord in de zetel hangen en weten dat je mag doorslapen. Een bad nemen staat dan meestal op mijn verlanglijst. Leuk dat iemand dit voor jullie deed.

  2. Nou ja ook toch lekker, lekker zorgeloos in slaap vallen en weten dat je de volgende ochtend niet met veel kabaal wakker gemaakt wordt. Toch wel erg lief dat ze jullie 3 kinderen gevraagd werden om te komen logeren.