Trek gewoon je badpak aan, of beter nog: je bikini!

Ik heb kinderen op deze wereld gezet. Drie zelfs. Drie keer is mijn buik zo opgerekt geweest dat ik bang was dat ik volledig uit elkaar zou scheuren. Dat is niet gebeurd. Wat er wel gebeurde is dat die buik niet meer is wat het was.

Voor ik moeder werd was ik al geen held in het rondparaderen enkel in een bikini. Maar nu, drie kinderen verder is die held nog verder te zoeken. Zelfs een badpak is een hele opgave. Het voelt gewoon niet comfortabel.

Maar ja, ik ga toch echt niet in een skipak aan het zwembad zitten deze zomer. Dat is namelijk ook verre van comfortabel. Tijd om een paar zeer goede redenen op te sommen waarom dat badpak of zelfs die bikini gewoon aangaat deze vakantie.

1. Laat je kleintjes zien wat trots en zelfvertrouwen is

Wat voor boodschap denk je te geven als je zelf ontzettend moeilijk doet over je eigen lichaam? Dat je je schaamt en duidelijk niet comfortabel in je vel zit zodra er wat huid te zien is? Doordat je zo ongemakkelijk doet over je eigen lichaam, gaan je kleintjes misschien wel denken dat dat normaal is. Relax! Ontspan! En straal zelfvertrouwen uit, want voor je het weet komt je kleintje in de puberteit en dan kunnen ze wel een beetje extra zelfvertrouwen gebruiken.

2. Heb je al die andere mensen bij het zwembad gezien?

Nee, dat heb je niet. Je had het namelijk te druk met je druk maken over je eigen lichaam. Net als al die andere moeders. Er is werkelijk niemand die zich ook maar enigszins druk zal maken over jouw lichaam. Er zal niemand op zijn vakantiekaarten schrijven ‘er zit hier een moeder met blubberbuik en striae bij het zwembad’.

En als je dan toch in de rondte gaat kijken bij het zwembad, zul je zien dat het altijd nog erger kan.

3. Maak herinneringen met je kleintjes

Je kleintjes zullen zich later de putten, je blubberbuik of je überhaupt je bikini niet herinneren. Ze zullen zich herinneren dat je met ze van de glijbaan af ging roetsjen of dat je samen in het zwembad de bal ging overgooien.

4. Een t-shirt over je bikini werkt niet

Je kunt natuurlijk denken, een t-shirt over mijn bikini is veel comfortabeler. Is het ook, maar met een t-shirt gaan zwemmen ziet er nog vele malen belachelijker uit dan dat je in een veel te kleine bikini zou lopen. Daarbij, je shirts worden er ook niet mooier op. Oplossing: koop gewoon een goed passende bikini of badpak.

5. Er is er in ieder geval één die je graag in bikini ziet

En diegene ziet je nog liever met een glimlach op je gezicht.

Dus, hop hop! Kont naar achter, borstjes vooruit en aan dat badpak, of ‘what the heck’ die bikini!


Afbeelding: Pixabay

Origineel gepost: juli 2015
Update: augustus 2022

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Zo is het, maar het blijft een ‘dingetje’. Inderdaad om je heen kijken helpt 😉

  2. Bedankt voor de ondersteuning! Ik was even aan het twijfelen om een badpak te kopen omdat mijn striemen nog niet echt zijn bijgetrokken, maar ga nu toch gewoon mijn – veel te leuk om te laten liggen – bikini aandoen deze zomer!

  3. Inderdaad! Niks om je voor te schamen! Ik heb daarom gewoon een nieuwe bikini gekocht en ik heb er in de hittegolf dagenlang vol trots in rondgelopen. I don’t care! Ik hoop dat alle moeders dat ook gaan doen! Be proud and enjoy!

  4. Ik weiger badpakken pertinent omdat ik het echt niet mooi vind, maar moest dit keer dus ook weer even slikken in mijn bikini met nog wat (veel) kilo’s te veel en idd .. het kan veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erger heb ik ontdekt! 😀

  5. Haha ik heb toch echt wel veel met jurkje rondgelopen op strand enzo.
    Maar ook wel in tankini… Bikini, nee sorry dat nog echt niet aangezien ik nu al veel de vraag kreeg of ik zwanger was!