Manieren om je buikje te verbergen

kleding moeder

De dagen vlak na je bevalling is je buik hard aan het werk om weer terug in vorm te komen. Waarschijnlijk zal het je als nieuwbakken moeder een worst wezen wat je buik in die dagen aan het doen is, jij hebt alleen maar oog voor je baby! Maar er komt een dag dat je weer eens wat anders dan die joggingbroek aan wil trekken. Helaas, we zijn niet allemaal geboren met de genen van een topmodel. De kans is dan ook groot dat je dat buikje onder ogen moet zien.

Voordat ik verder ga, wil ik eerst even iets duidelijk hebben gezegd. ER IS HELEMAAL NIKS MIS MET JE BUIKJE! Zo, in het kader van body positivity moest dat er toch even uit. Want nee, van mij hoef je echt niet op een bleekselderij stengel te gaan knabbelen en als een gek je buikspieren te trainen om een strakke buik te krijgen om lekker in je vel te zitten. Ik denk persoonlijk namelijk niet dat een strak lijf de drijfveer zou moeten zijn. Lekker in je vel zitten begint met acceptatie. Acceptatie van een lichaam waar negen maanden lang een baby in is gegroeid. En waar uiteindelijk (met waarschijnlijk behoorlijk wat inspanning) een baby uitgekomen is.

Goed, dat gezegd hebbende, zijn er wel degelijk manieren om je buikje op een mooie en subtiele manier te verbergen.

High waisted jeans

Gelukkig leven we in een modetijdperk waar de high waisted jeans in de mode is! Je moet er toch niet aan denken om je blubberbuik in zo’n lage heupbroek te moeten proppen!? Ik bedoel, waar dan? De high waisted jeans is echt een uitkomst voor een pas bevallen mama. De broeken met hoge taille worden niet voor niks ook wel een ‘mom jeans’ genoemd. Kortom, een musthave voor in je kledingkast en een makkelijke manier om je buikje te verbergen.

Donkere kleuren

Donkere kleuren slanken af en is dus ook een makkelijke manier om je buikje te verbergen. Toch word ik er zelf niet vrolijker van door altijd in een donker outfit rond te lopen. Daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een donkere broek te combineren met een bloesje met een patroon. Patronen trekken namelijk de aandacht weg van gebieden die je wilt verbergen. De beste combi: een donkere high waisted jeans met een vrolijk geprint bloesje erin.

Oversized jurken

Vroeger noemde ik het soepjurken, maar inmiddels behoren de oversized jurken tot mijn favoriete kledingstukken. Van overhemdjurken tot maxi jurken, hoe lekker is het om vrijuit te kunnen bewegen, je buikje te kunnen verbergen én er hip uit te zien! Want soepjurken zijn het natuurlijk allang niet meer.

High heels

Nu denk je misschien of ik wel helemaal lekker ben? Want hoe loop je op hoge hakken met een baby rond? Het antwoord is simpel, gewoon doen! Met hoge hakken aan je voeten lijk je sowieso al langer en daarbij zullen toffe schoentjes ook een blikvanger zijn. Oftewel een goede manier om de aandacht van je buikje weg te nemen.

Accepteren

Deze manieren om je buikje te verbergen zijn allemaal leuk en aardig, maar het feit blijft dat accepteren het belangrijkste is om lekker in je vel te zitten. Blijft dat buikje nou echt een doorn in je oog? Dan zul je toch echt aan de slag moeten om terug in shape te komen.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article