9 dingen die ik dacht toen mijn man geholpen werd

sterilisatie man

Deze gebeurtenis is alweer even geleden. Maar ik ben nog steeds zo blij met de keuze (sterilisatie) die we destijds gemaakt hebben, dat ik nog precies weet wat ik in de wachtkamer dacht. Het was een kleine emotionele achtbaan (oké voor de man een grote, maar hij dacht hele andere dingen). Nooit meer een baby uit mijn lichaam persen, joe! Maar wacht even, nooit meer een baby? Ja hallo, ik heb ook gevoelens (en een zwak voor baby’s). Nou ja, dat soort dingen dus. Hier zijn ze: 

– Eindelijk! Hoe lang kan een afspraak maken duren? Nou als het om zo’n soort afspraak gaat, heel lang dus. Dat hij niet stond te springen om een afspraak te maken, snap ik. Maar ik stond ook niet echt te springen om telkens maar weer te moeten bevallen. Het is niet dat ze zijn hele zaakie openscheuren… Toch…?

Nooit meer de pil slikken! Ik ben benieuwd of ik straks kilo’s afval, mijn bitchie gedrag afzwakt en mijn libido weer een beetje omhoog gaat…

– Even moed verzamelen voor een zeer zielige man straks. Zal hij straks echt een week op bed gaan liggen en klagen waarom hij geen recht heeft op ‘kraamzorg’? Misschien moet ik vast een zwembandje opblazen, zodat hij daar op kan zitten. Oh shit! Vergeten om maandverbandjes in de vriezer te doen.

*Opgeluchte zucht* nooit meer een baby in mijn buik! Geen ochtend misselijkheid meer, nooit meer waggelend over staat, geen zwangerschaps maagzuur meer, ugh, verschrikkelijk! Nooit meer een opengescheurde onderkant, mag ik een amen?

– *Een paniekerige zucht* nooit meer een baby in mijn buik! Nooit meer een schopje voelen! Nooit meer een strakke buik, ook al lijkt het op een luchtballon. Nooit meer een verse baby in mijn armen. Wacht even, ho even, wil ik dit echt?

– Hoe zou de volgende baby eruit gezien hebben? Nee, nee, nee! Dit gaan we niet doen! Dit willen wij, het is klaar.

– Maar wacht even, wat als het niet in één keer lukt? Bij hoeveel procent van de mannen slaagt zo’n operatie eigenlijk? Even googelen…

– Hebben we eigenlijk wel Paracetamol in huis? Of zal hij vragen om een dosis morfine?

– Oh is hij nu al klaar? Dat was een snelle bevalling! Mag ik heb zien? Ah wat fijn! Ik ben heel benieuwd naar zijn verhaal.


Afbeelding blije vrouw: ReyRomMedia/Shutterstock

Previous ArticleNext Article