10 manieren om je voor te bereiden op de komst van je baby

Wanneer je in verwachting bent van je eerste kind, heb je werkelijk geen idee wat er komen gaat. Dat is niet erg, maar het is wel een feit. Je kunt je op van alles voorbereiden door dingen te regelen. Een babykamer, de eerste babykleertjes, welke kinderwagen en natuurlijk het geboortekaartje. Ook word je gebombardeerd met opmerkingen als ‘slaap nu het nog kan, wacht maar tot de baby er is’. En kun je je inmiddels flink inlezen bij ontelbare mamablogs over ‘wat niemand je vertelt’. 

Maar serieus, het is onmogelijk om te begrijpen wat er precies bedoeld wordt als je het zelf nog niet ervaren hebt. En ja het is waar, bij sommige ouders gaat het zo vloeiend en vanzelf, dat het meer dan jaloersmakend is. Maar er zijn ook genoeg ouders die in het diepe duiken en direct met hun kanis op de bodem stuiteren. Hoe bereid je je voor op zoiets? Tijdelijk een leenbaby is geen optie. Ik kan je 10 manieren geven om je voor te bereiden op de komst van je baby. Of je ze ook daadwerkelijk moet aannemen, daar twijfel ik nog over. Maar om te voorkomen dat je achteraf met de titel ‘wat niemand je vertelt’ aankomt, deel ik ze toch.

1. Om te beginnen, zet vanaf het moment je zwanger bent je wekker elke 2 uur. ’s Nachts uiteraard, overdag zet je de wekker elke 10 minuten. Dit is ongeveer de frequentie waarmee je nachtrust of dagritme onderbroken zal worden.

2. Vanaf 7 maanden zwangerschap ga je twee keer per week onder de douche. Laat de douche koud worden, net wanneer je je haren in het sop hebt zitten. Spoel dit de volgende douchebeurt pas uit.

3. Om je voor te bereiden op je nieuwe eetpatroon, start je vanaf week 38 met het dieet: eet wanneer je eraan toekomt. Gelukkig zal dit voor je baby er is, nog heel vaak zijn. Dat extra voedsel heb je ook nodig, want om de één of andere reden lukt normaal eten je niet meer als je de baby er eenmaal is.

4. Giet zo nu en dan een glas melk over je schouder of tussen je decolleté. Laat dit aan de lucht opdrogen en trek de volgende dag hetzelfde shirt nog eens aan. Dit is de geur van zure melk die regelmatig in walmen voorbij zal komen.

5. Wees voorbereid op de komst van een kind! Vanaf nu sluit je nooit meer de wc- of badkamerdeur. Laat hem ook eens wagenwijd openstaan terwijl je schoonfamilie in de woonkamer zit.

6. De voorbereiding op comfortabele kleding gaat eigenlijk vrijwel vanzelf. Zwangerschapskleding is echt de lekkerst zittende kleding ever. Geen wonder dat jonge moeders het liefst de hele dag in hun joggingbroek blijven lopen.

7. Gooi, vanaf de dag dat je baby geboren is, na het eten alle restjes op de grond. De perfecte voorbereiding voor als je baby vast voedsel mee mag eten.

8. Koop een zak aardappelen van een kilo of 3 en ga de hele avond met de zak aardappelen in je armen staan wiegen. Proberen tussentijds ook nog even te stofzuigen en het toilet schoon te maken. Met de zak aardappelen in je armen uiteraard.

9. Gooi alle kleding, theedoeken, handdoeken en wat je dan ook tegenkomt in de was. Vouw het op, pleur het om en gooi het opnieuw in de was. Herhaal dit dagelijks.

10. Snuit je neus in je mouw. Laat het opdrogen en kijk vervolgens heel verbaasd naar je mouw. Hoe komt dat daar nou weer?

Maar wees gerust, dit is niet het einde. Er zijn ook nog zoveel dingen aan de komst van je baby, die je positief zullen verrassen. En wanneer je op het ergste bent voorbereid, kan het alleen maar meevallen.


Blog - 10 manieren om je voor te bereiden op de komst van je baby

Afbeelding zwanger: VGstockstudio/shutterstock

Previous ArticleNext Article