Loedermoeder momentjes…

Ha! Sharon, van de site moeders.nu vroeg naar mijn loedermoeder momentjes… Mijn wat? Mijn loedermoeder momentjes? Ja, je weet wel, van die momentjes waar je tijdens het moederen voor eventjes de mist in gaat. Van die momentjes dat je je de slechtste moeder ooit voelt. Van die momentjes die iedere moeder heeft, maar iedere moeder ook over zwijgt. 

Nou Sharon, die momentjes heb ik toch nóóit?

Of bedoel je de momentjes waarop ik tijdens het voorlezen in slaap donder? Ik heb het overigens niet alleen tijdens het voorlezen, ik pleur ook meestal om tijdens een spelletje spelen. Ja sorry, memory met een driejarige is nou eenmaal zéér slaapverwekkend. Wat dacht je van samen een film kijken, niet te doen! En soms, heel soms heb ik het tijdens een simpel gesprek, wanneer ik na schooltijd vraag hoe het was op school bijvoorbeeld.

Of bedoel je die momenten dat ik er ’s avonds achterkwam dat ik de luier van mijn kleintjes weleens had kunnen verschonen op die dag? Wat overigens niet meer voorkomt, want ze is zindelijk! Whoehoe! Maar ja, dan ben ik wel weer zo een loedermoeder die altijd vergeet om haar te laten piesen voor vertrek…

Die loeder van een tandenfee vergeet hier trouwens altijd langs te vliegen. Tsss

O ja, het blogje ‘Mama, ik haat je’ valt vast ook niet onder een loedermoeder momentje…?

Het laten beschimmelen en het vervolgens laten verzuipen van het moestuintje, het goedkope prut-speelgoed dat ik stiekem weggooi, of die ene keer dat ik midden in de nacht een handdoekje over het ondergepiste bed gooide, is dat dan wat je bedoeld met de term loedermoeder?

Ja Sharon, ik heb loedermoeder momentjes genoeg en ik schaam mij ook niet om ze te delen. Want weet je, die perfecte moeder (die ik ooit heel graag had willen zijn), die bestaat niet. Behalve dan die ene moeder in het Facebook-commentaar, maar dat is een speciaal schepsel van de Heer. Of ze liegt.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. mwahahaha! Serieus buikpijn en rollende tranen hier. Ik dacht werkelijk dat ik de enige was!

  2. Whoehahaha… oh heerlijk hoe jij schrijft! En ik had al jouw voorbeelden rechtstreeks bij mijn loedermoeder momentjes kunnen schrijven. Ik heb ze allemaal gedaan… behalve dan het moestuintje. Die doet het bij mij wonderbaarlijk goed.