Ik ben je moeder, ik kan je niets leren

beste voor kind

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar RTL4 heeft weer een nieuw spraakmakend programma op de buis. Zo één die nog leuker is om te kijken wanneer je Twitter open hebt staan. ‘Het beste voor je kind’ heet het en wanneer je de eerste aflevering gezien hebt, weet je het. Jij bent inderdaad de beste moeder voor je kind die er wezen kan, want guttegut, wat maken die mensen er een potje van.

Maar ik wil niet oordelen, ik ga niet oordelen! Want eerlijk is eerlijk, ik maak er ook weleens een potje van. Zo ben ik bijvoorbeeld strontjaloers op het slaapritueel van het hocus-pocus gezin. Om half zes liggen die kinderen op bed mensen, zonder te krijsen! En vervolgens slapen ze heerlijk in hun schoongemaakte aura. Ik ben al blij wanneer ik de klus voor zevenen geklaard heb, maar over het algemeen is het naar bed brengen van mijn kinderen een hels karwei. 

Of neem nou het doorzettingsvermogen van de anti-loser-mom met de profvoetballer in spé, het doorzettingsvermogen van het zoeken naar een baan daargelaten. Maar gedreven is ze wel. Persoonlijk kan ik daar wel een beetje van gebruiken, aangezien ik erg snel ‘oké, stop er dan maar mee’ roep. Gevalletje ‘slap ouderschap’.

Echter met het thuisonderwijs gezin kan ik helemaal niks (behalve dat moeder mij liet inzien dat de kleintjes wel wat vaker de keukenkastjes kunnen schrobben). Maar mijn kinderen iets leren? Nee sorry, ik ben je moeder, ik kan je niets leren. Oké, buiten een aantal standaard leer-procesjes om dan. Maar dan heb ik het over leren fietsen, hoewel mijn jongste dat van haar zus heeft geleerd, niet van haar ouders. Rekensommen? Taal? Ik ken die trucjes niet, ik ken die methodes niet. En nee, dat leer je niet vanzelf. Dat is herhalen, herhalen, herhalen. En buiten dat ik de trucjes niet ken en ik er niet voor geleerd heb, heb ik het geduld er ook niet voor.

Het beste voor je kind? Gelukkig weet iedere moeder zelf wat dat is.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.