Kinderfeestje tips voor luie moeders

feestje kinderen

Kinderfeestjes, of je er nu één organiseert of één bijwoont, voor de ene moeder is het de hemel en voor de andere de hel. Ben jij de eerste? Dan verwijs ik je graag naar één van onze vele kinderfeestjes ideeen. Maar ben je de tweede moeder, dan wil je waarschijnlijk het liefste zo ver weg mogelijk blijven van alle kinderfeestjes en de thema’s from hell. Voor jou is deze blog! Dit zijn namelijk de kinderfeestje tips voor luie moeders. Echte tips voor een echt kinderfeestje, want ook jouw kleintje verdient het om een mooi feestje te krijgen. 

Tips voor het geven van een simpel kinderfeestje

1. Begin er niet aan

Schiet je spontaan in de stress wanneer je een blog vol met thema ideeën voor een kinderfeestje voorbij ziet komen? Begin er dan gewoon niet aan! Er is niemand die jou verplicht om een kinderfeestje in een thema te gieten. En het is ook geen geschreven regel dat er spelletjes en activiteiten georganiseerd moeten worden op een kinderfeestje. Zeker niet wanneer het een feestje voor familie en vrienden is.

2. Denk klein

Deze tip is een mooi vervolg van wat hierboven staat. Want ja, geen feestje is natuurlijk geen optie, want ook jouw kleintje verdient een kinderfeestje. Wel een feestje dus, maar hou het simpel en denk klein. Je hoeft echt niet zoveel moeite te doen voor het kinderfeestje, je bent tenslotte een luie moeder. Ken je dat gevoel dat je de hele dag aan het rennen en vliegen bent en je iedereen de hele dag aan het bedienen bent? Doe het gewoon niet! Ga gewoon rustig zitten tussen de visite en klets met iemand. Die glazen en schaaltjes hoeven echt niet continu gevuld te zijn. Relax!

Het is ook echt niet nodig om de hele klas uit te nodigen voor het kinderfeestje van je kind. Nodig gewoon wat vriendjes en vriendinnetjes van je kind uit, haal wat lekkers in huis en laat ze lekker hun gang gaan. Je zult zien dat ze zich prima zullen vermaken. Ben jij even blij dat je je nergens druk om gemaakt hebt!

3. Uitbesteden

Toch een kinderfeestje, maar ben je echt te lui? Betaal dan mensen om dingen te doen. En weet je, als ik zo’n checklist van een kinderfeestje zie, is het misschien nog wel goedkoper ook. Ga ergens een workshop doen zoals een graffiti kinderfeestje, ga naar een trampoline hal of verzin iets anders waar alles geregeld wordt.

4. Laat je niet gek maken

Je bent een luie moeder, dus waarschijnlijk maak je je niet snel druk, laat je dan ook voor een kinderfeestje niet gek maken! Speciale slingers en ballonnen? Wat is er mis met de slingers die al in de kast liggen? Een zelfgemaakte verjaardagstaart? Welnee, deze kun je gewoon bestellen. Een goodiebag? Nope!

Tips voor als je uitgenodigd bent voor een kinderfeestje

Soms komt het voor dat je een uitnodiging ontvangt. Voor het feestje van het kindje van je broer of van je beste vriendin. Tja, wat doe je dan als luie moeder?

Tip 1. Zeg nee

Het is oké om nee te zeggen. Als een kinderfeestje bijwonen je werkelijk teveel is, bedank dan voor de uitnodiging en wijs het beleefd af.

Tip 2. Drink wijn

Sommige zeggen dat het ‘not done’ is om alcohol te drinken tijdens een kinderfeestje, maar ik zou zeggen gewoon lekker doen! Het haalt toch de scherpe randjes ervan af. Sterker nog, misschien wordt het feestje met krijsende kinderen om je heen nog leuk ook!

Tip 3. Maak er wat van

Zo’n kind is maar één keer in het jaar jarig, maar het is wel hét grote moment voor dat kind. Ga langs en maak er gewoon wat van. Voor je het weet is het feestje weer voorbij en hoe lekker is het dat je gewoon weg kunt gaan en een keer niet met de troep achterblijft? Dat moet een luie moeder wel aanspreken toch?


moeder feestje idee

Afbeelding: Shutterstock / Yuganov Konstantin

Previous ArticleNext Article