De leukste zomerjurkjes 2018

Wat een prachtig weer hebben we de afgelopen tijd al gehad! De meeste zomerjurkjes uit de garderobekast hier in huis, zijn dan ook al gedragen. Dit waren de zomerjurkjes die nog in de kast lagen van vorig jaar. Ze kunnen nog prima gedragen worden, maar het kan geen kwaad een paar nieuwe zomerjurkjes uit te zoeken. 

Dat mijn eigen dochters dol op jurkjes zijn, wist ik natuurlijk allang. Onlangs vroegen ze zich af waarom ik bijna nooit jurkjes aanheb. Want jurkjes zijn toch de mooiste kledingstukken die er bestaan? Om een mooi overzicht van de leukste zomerjurkjes te maken, heb ik dan ook maar hun hulp ingeschakeld. Zij zijn immers de experts geworden op dit gebied. En ik moet zeggen, het is een mooie selectie zomerjurkjes geworden. Kijk maar. 

zomerjurkjes 2018

Het eerste zomerjurkje is van Esprit. Een jurkje met de schouders bloot, ook wel ‘off-the-shoulder’ genoemd. Dit is wat we de komende zomer weer veel zien. En dan het liefste met een speelse volant kraag. Dit zomerse jurkje met palmbomenprint heeft het allemaal. Wat mij betreft is het helemaal terecht dat dit jurkje in de selectie terecht gekomen is. 

De all-over print blijft hot! Dit seizoen zien we vooral veel bloemen. Name it weet de bloemenprint mooi te combineren met een vogeltje en maakt het toch wel simpele modelletje, tot een bijzonder zomerjurkje. En dan is dit jurkje ook nog gemaakt met een lichte stretch in de stof. Het zou zomaar een lievelingsjurkje kunnen worden deze zomer.

Esprit scoort goed en weet heel veel modetrends te verwerken in de zomercollectie! Zo zijn de pompons ook helemaal hip. In dit geweven jurkje zijn de pompons verwerkt op de vleugelmouwtjes. En de uitlopende rok maakt dat je met dit zomerjurkje een beetje zwieren kunt. Wat wil een meisje nog meer?

Een lange jurk! Want ook de lange jurken blijven nog even de trend. Spelen in een lange jurk gaat iets minder makkelijk, maar dat mag de pret niet deren. Mijn dochters voelen zich echte dametjes wanneer ze een lange jurk aanhebben. Het kleurtje van deze lange jurk van Moodstreet spreekt erg aan en past volledig in de pasteltrend deze zomer.

Van het zomerjurkje van Z8 snap ik ook volledig dat deze in de selectie ‘leukste zomerjurkjes’ terecht is gekomen. De applicatie van het ijsje op de voorkant was hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend. Maar de sportieve details zijn ook verrassend leuk aan dit zomerjurkje.

En dan ‘last but not least’, de absolute favoriet van mijn dochters, de dolfijnenjurk zoals ze deze zomerjurk zelf noemen. De maxi jurk van NoNo is ook een plaatje om te zien, helemaal als je de jurk bij je eigen dochter aanziet. De jurk heeft iets feestelijks, iets unieks en is heel zomers. Een prachtige zomerjurk!

Previous ArticleNext Article