Trackstyle kinderschoenen, 6 weken later…

Schoenen zijn er om gedragen te worden, zeker kinderschoenen. Daar valt niet over te discusseren, toch? Maar we willen ook graag dat een kind er het hele seizoen mee kan doen. Kinderschoenen zijn immers al aan de prijzige kant, laten we niet liegen. En als ze er dan ook maar een half seizoen op kunnen lopen, dan is dat toch even balen in de vorm van ‘huilen in een hoekje’.

Wij namen deze jongensschoen van Trackstyle onder de loep. En ik weet het, het seizoen is nog laaaaaaang niet voorbij, sorry zomermensen, maar de schoenen zijn zes weken intensief gedragen door mijn kleuter.

Begin september, hier waren de schoenen, zoals je ziet, nog helemaal nieuw.
Begin september, hier waren de schoenen, zoals je ziet, nog helemaal nieuw.

Mijn kleuter draagt de schoenen graag. Ze zitten lekker en hij kan ze gemakkelijk zelf aan en uit krijgen. Het duurde wel even voordat hij doorhad dat het bovenste klittenband achter de lip van de schoen dient vastgemaakt te worden, maar verder zijn de schoenen erg ‘kindvriendelijk’. De schoen is gemaakt van stevig leer en de zool van rubber. Ik moet wel even zeggen dat het zonnetje flink op de schoenen schijnt op de bovenstaande foto.

De kleuter klimt elke dag in een boom. Meerder malen per dag zelfs. Hij speelt op school zeker anderhalf uur buiten en hij is niet vies van de zandbak, rondrennen en over de grond rollen.

En dan hier het resultaat.

SONY DSC
De schoenen zoals ze nu zijn zonder enige poetsbeurt.

De glans is behoorlijk verdwenen. Daar wel even bij gemeld dat dit op een herfstige dag gefotografeerd is. En de schoen heeft hier en daar een vlek, logisch, want van buitenspelen word je vies. Mij gaat het vooral om de kwaliteit van het leer, de gestikte naden en de zool.

– Het leer is, buiten de gebruikte look, op geen enkele manier beschadigd. Zelfs de neuzen (een welbekende slijtplek) vertonen amper slijtage.

– De rubberen zool is wel al duidelijk een stuk afgesleten. Maar we zijn nog lang niet door het rubber heen. En de zool zit ook nog prima aan het leer vast.

– Aan de gestikte naden zit ook geen enkele beschadiging, geen naadje dat loslaat.

Conclusie, gezien de intensiviteit waarmee de schoen gebruikt wordt, ben ik dik tevreden. Als ik wil dat de schoen er weer wat gepoetst uit ziet, moet ik deze gewoon even poetsen. Ik ga ervan uit dat mijn kleuter met deze Trackstyle schoenen de winter wel doorkomt.

Kijk voor meer informatie op www.twins-trackstyle.nl

Previous ArticleNext Article