Tips voor een goede nachtrust

slapen met baby

Iedere ouder heeft er weleens mee te dealen, correctie bijna iedere ouder heeft er weleens mee te dealen. Een slechte nachtrust. Bij sommige gebeurt het sporadisch, bij andere gebeurt het iedere freaking nacht dat de kleintjes wakker worden, uit bed komen, of erger nog, net zo lang MAMA schreeuwen totdat je het niet meer aan kunt horen.

Voor die ouders heb ik een paar tips ‘voor een goede nachtrust’.

Co sleeping is No sleeping, check het volgende filmpje maar…

En toch heeft Co sleeping mij meer slaap gebracht dan de godganse nacht heen en weer lopen.

– Begin aan de burpy challenge. Kapot ga je!

– Of ga voor het slapen hardlopen totdat je erbij neervalt.

– Houd je niet van hardlopen? Drink dan voor het slapen één glaasje wijn. Misschien twee. Niet meer dan dat, al is het alleen maar omdat je dan ’s nachts zo vaak naar het toilet moet. Coma-zuipen, hoe verleidelijk dat soms lijkt, zou ik je overigens ook ten strengste willen afraden.

Neem geen kinderen. Oké, oké, kinderen neem je niet, kinderen krijg je… Krijg geen kinderen!

– Ik realiseer me dat het te laat is als je dit leest. Dus het enige wat je nog kunt doen voor een goede nachtrust, stuur ze uit logeren, zo vaak als mogelijk.

Verder heb ik nog de powernap-tips voor je *lees hier*, zodat je overdag wat gemiste slaapuurtjes in kunt halen en bedenk ten alle tijden ‘het is een fase’, want er komt een dag dat je bed weer helemaal, de hele nacht, ongestoord voor jou alleen is…

 Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article