Slaaptekort

Elke ouder heeft ermee te dealen. De één kan er prima mee omgaan, voor de ander is het een grote vijand die je in een monster laat veranderen. Slaaptekort. Ik krijg al vlagen van misselijkheid als ik het woord hoor. En toch heb ik door de jaren heen, naast een flinke dosis koffie, een aantal manieren gevonden om het slaaptekort te beperken, zonder dat mijn kleintjes daar erg in hadden!

slaaptekort

Zo blijkt verstoppertje spelen een prima powernap te zijn! Regel is wel minimaal tot honderd tellen! Mag je je verstoppen? Naar bed, onder de dekens, meteen! Je houdt minstens 90 seconde over om je powernap te doen. Mag je tellen? Vertel je kleintjes dan na een kwartier dat je ze écht niet kon vinden.

Als je kleintje vraag: ‘Mam zullen we vechten?’. Zeg nooit nee! Altijd met beide handen aangrijpen. De momenten dat je voor dood speelt, zijn prima momenten om je powernap te doen.

Of zet de autobak neer, ga op de grond liggen en zeg dat jij de autobaan bent. Je kleintjes vinden het fantastisch! Jij kan rustig liggen en ondertussen krijg je een soort van massage. Nee, ik stel inderdaad geen hoge eisen aan een massage.

En als je kleintje vraagt om mee te spelen met vadertje en moedertje, EIS de rol van baby op! En spreek met je kleintjes af dat je dit de hele middag met ze gaat spelen. Een langere powernap ga je niet krijgen.

En zo kom je toch je dag weer door. Succes!

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

13 Comments

  1. Haha, ja dit zijn manieren om het te proberen ja. Ik heb gelukkig niet zoveel last ervan als ik te kort geslapen heb. Dat komt pas opzetten als Bjarne al weer in zijn bedje ligt haha.

    1. Ohhh ja! Ik heb dat tijdens het memory spelen! Vandaar dat ik altijd verlies 😉

  2. Wist je dat er truien bestaan met een autoweg achterop? Ideaal voor je derde tip! 😉

  3. Pingback: The Best Mom In The World!
  4. Pingback: Iets met projectie en droomauto’s