Een kindvriendelijke vakantie naar Tenerife

tenerife met kind

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik samen met een vriendin op vakantie naar Tenerife ging. Het was ver voordat ik kinderen kreeg, sterker nog ik dacht nog geeneens aan kinderen. Ik kwam daar om te relaxen, een beetje feesten en ik hield toch ook wel van sightseeing. Al met al vond ik Tenerife een heerlijk eiland waar ik nog weleens naar toe zou willen. Maar nu kijk ik toch met andere ogen. Is Tenerife namelijk kindvriendelijk? En zo ja, wat kun je van een kindvriendelijke vakantie op Tenerife verwachten? Ik ging op onderzoek uit. 

Een kindvriendelijk vakantiehuis op Tenerife

Wanneer ik met mijn kinderen op vakantie ben, heb ik het liefste zoveel mogelijk vrijheid. Ik vind dat een verblijf in een hotel altijd wel wat beperkingen met zich meebrengt. Zo zit je bijvoorbeeld ’s avonds op je hotelkamer wanneer de kinderen gaan slapen. Ook heb je niet de mogelijkheid om zelf een maaltijd te bereiden in een keukentje. Daarom kies ik zelf het liefste voor een appartement of vakantiehuis. Vakantiehuizen zijn er genoeg op Tenerife, bekijk de site van TUI Villas maar eens! Een vakantiehuis met eigen zwembad, ’s avonds lekker een bbq en na borrelen op je eigen terras. Kindvriendelijker, of moet ik zeggen gezinsvriendelijker wordt het niet.

Tenerife met kinderen, wat te doen?

Maar goed, wanneer je met je kinderen naar Tenerife gaat, ga je natuurlijk niet de hele vakantie bij je vakantiehuis zitten. Als gezin wil je ook wat beleven, maar wat is er te doen op Tenerife? Ik heb goed nieuws, Tenerife is heel kindvriendelijk. Misschien heeft Tenerife wel de meeste activiteiten van de Canarische Eilanden die leuk zijn voor kinderen. Zo zijn er genoeg speeltuintjes op Tenerife. Ook is er het Siam Water Park, het grootste waterpark van Europa! Het park heeft ontzettend veel glijbanen met een hoog adrenaline gehalte. Kinderen kunnen zich hier volop vermaken en de ouders kunnen relaxen op het Siam Beach, een natuurlijk strand.

Ook kun je op Tenerife naar een aantal dierentuinen. Loro Parque een goed verzorgd dierenpark waar je een aantal dierenshows kunt bekijken. Hoewel dat misschien niet meer helemaal van deze tijd is.

dolfijnen tenerife
Door Piotr Wawrzyniuk/Shutterstock

Dolfijnen spotten op Tenerife

Wat ik je dan aanraad is om een boottripje te boeken en op zee dolfijnen te spotten. Ik heb dit tripje destijds gedaan en het was echt een superleuke ervaring. Het varen op een catamaran alleen al is superleuk met kinderen. Wanneer je dan in het wild de dolfijnen langs je boot ziet springen, is je activiteit compleet.

Een bezoek aan de Teide, de grootste vulkaan van Tenerife, mag ook niet ontbreken aan de vakantie op Tenerife met kinderen. Nu hoor ik je denken, wat moeten mijn kinderen nu op een vulkaan? Maar dit is zo’n bijzonder landschap, dat zelfs de kinderen ervan zullen genieten. Je waant je als ware op de maan. Met een kabelbaan kun je naar de top van de Teide.

Kindvriendelijke stranden

Nog een reden om niet de hele tijd bij je kindvriendelijke vakantiehuis te blijven, zijn de stranden op Tenerife. Tenerife heeft prachtige stranden en het mooie van het strand is; weer of geen weer, het is altijd leuk! Zandkastelen bouwen, schelpjes zoeken, zwemmen, het is allemaal zo goed als het hele jaar mogelijk. Mooie stranden zijn Playa de la Tejita, het strand bij Los Gigantes en in het noorden Playa de las Teresitas (met zand uit de Sahara).

Kortom, er is met kinderen genoeg te doen op Tenerife. En dan nog is kans groot dat de kinderen alleen maar willen zwemmen bij je kindvriendelijke vakantiehuis.


Een kindvriendelijke vakantie naar Tenerife

Afbeelding kind Tenerife: Natalia Deriabina/Shutterstock

Previous ArticleNext Article