5 ouders die je in een WhatsApp groep voorbij ziet komen

Wanneer je schoolgaande kinderen hebt, is de kans groot dat je in zo’n klasse app zit met alle ouders van je kind zijn klas. Daar is helemaal niks mis mee. Het is soms zelfs best informatief. Ik bedoel, van de agenda van je kind moet je het niet hebben. Aangezien hij die alleen maar voor de sier lijkt te hebben. Als hij überhaupt al weet waar zijn agenda is, maar dat is een ander verhaal. In zo’n app wordt dus wel eens het huiswerk van de kinderen besproken. Of wanneer ze een toets hebben. In mijn geval is dat dus erg handig. 

Zo’n WhatsApp groep met allemaal ouders, heeft ook wel eens zijn nadelen. Bijvoorbeeld wanneer je 2 uurtjes niet op je telefoon hebt gekeken (komt dat nog voor?) en je 187 appjes hebt gemist en vervolgens een half uur bezig bent om erachter te komen of je iets gemist hebt. Of wanneer er een uitje met school is en je 363 foto’s van kinderen in je app hebt zitten, waarvan er 3 zijn waar jouw kind op staat. Nou ja, dat dus.

Als je lang genoeg in verschillende WhatsApp groepen zit, begin je bepaalde gedragspatronen van verschillende ouders te herkennen. En er komt een punt dat het superleuk is om dat te analyseren. Dat punt heb ik nu bereikt.

1. De ouder die altijd het initiatief neemt

Dit is de ouder waar we afhankelijk van zijn, anders gebeurt er gewoon nooit iets. ‘Morgen moet iedereen een doos meenemen’, we zijn deze ouder eeuwig dankbaar, want anders zou er morgen niemand een ‘doos meenemen’. Maar het lullige voor deze ouder is, dat hij vaak genegeerd wordt. Want op de opmerking ‘Het is weer tijd voor luizenpluis, wie kan er helpen?’, blijft het angstvallig stil.

2. De ouder die altijd achter de feiten aanloopt

Het is ook wel een warhoofd die altijd naar de bekende weg vraagt. Deze ouder leest ook duidelijk niet de 187 gemiste app’jes, want hij stelt gerust een vraag waarop het antwoord al drie keer in de app besproken is. Reacties als ‘waarom heb ik die brief niet gekregen?’ en ‘dat heb ik helemaal gemist!’ zijn vrij standaard.

3. De ik herhaal het hier ook nog even ouder

Dit is de ouder die een screenshot maakt van de nieuwsbrief, van klasbord, van de schoolapp en van het bord naast de deur. Zij verzamelt alle info, om het vervolgens te delen in de groep alsof het ‘nieuws’ is en niet doorheeft dat vrijwel elke ouder ook de nieuwsbrief, klasbord, de schoolapp en het bord naast de deur kan checken. En toch blijkt het nuttig te zijn, ik kwam er namelijk achter dat niet iedere ouder de de nieuwsbrief, klasbord, de schoolapp en het bord naast de deur checkt, gezien er altijd bedankt wordt voor het delen.

4. De duimpje omhoog ouder

Je hoort nooit wat van deze ouder. Alleen zo nu en dan een duimpje omhoog. Sommige van deze duimpje omhoog ouders gaan een stapje verder en kunnen we indelen onder het kopje emoji ouder. Vooral het lachende gezichtje met traantjes is populair.

5. De stille meelezer

Zelden hoor je iets van deze ouder, maar hij weet alles wat er in de groepsapp gebeurt. De ouder die initiatief neemt is zijn favoriet, want hij wist echt niet dat er morgen een doos mee naar school moest. Stilletjes lacht hij om de ouder die altijd achter de feiten aanloopt, want dan is hij niet de enige. De ik herhaal het hier ook nog even ouder is soms toch ook best handig, want tja, die nieuwsbrief was hij alweer vergeten zodra hij deze wegklikte nadat hij vooral een lap saaie tekst zag. En de duimpje omhoog ouder neemt ‘ie voor lief want er is al genoeg negativiteit in de wereld.


5 ouders die je in een WhatsApp groep voorbij ziet komen

Afbeelding moeder telefoon: Syda Productions/Shutterstock

Previous ArticleNext Article