Een doener en een knoeier

Mijn kleintjes zijn ‘doeners’. Niet zozeer in het opruimen van hun kamer of in het aan en uitkleden als ik het vraag. Maar in de vorm van ‘eerst doen en dan denken’. Als in het tekenen op de muur met stiften wat achteraf niet gewaardeerd wordt, of bovenop het hoofd van je zusje gaan zitten omdat ze dat ene puzzelstukje niet terug wil geven. Dat wordt achteraf ook niet gewaardeerd, tijdens overigens ook niet. Of als je met je minihandjes een glas sap wilt inschenken, uit een vol pak! Na het gedaan te hebben, bedenken ze zich dat het toch niet zo verstandig was en ze beter even om hulp hadden kunnen vragen.

Het ‘eerst doen en dan denken’ is heel iets anders dan wat mij altijd verteld werd (eerst denken en dan doen), maar oh zo herkenbaar voor deze ‘doener’. Want ja, ook ik ben een doener. Ik hoef niet eerst de gebruiksaanwijzingen te lezen, ik leer het gaandeweg wel. Lezen wat er op de pop-up van mijn beeldscherm verschijnt? Welnee, gewoon ‘ok’ klikken, altijd goed…

Maar een doener moet ook de consequenties goed kunnen incasseren en achteraf weleens bekennen dat het misschien wel handig was geweest om eerst even na te denken. En daar kwam ik laatst weer eens glorieus achter, toen ik de knijpzakjes van Squiz ging proberen. Geen geknoei! Wordt er beloofd. Mooi, want in het leven met kleintjes komt er al genoeg geknoei voor. Ik maak zoals (bijna) elke dag een fruitshakie, want dat vinden mijn kleintjes lekker (of ze zijn te lui om te kauwen, kan ook). De Squiz knijpzakjes hebben aan de onderkant een hermetische sluiting welke gemakkelijk open en dicht gaat. Via de onderkant vul je dus ook het knijpzakje met je fruitshakie (of groenteshake of whatever).
Een doener als ik ben, schenk ik het zakje lekker vol en probeer het knijpzakje te sluiten wat natuurlijk niet zonder geknoei verloopt. Met man en macht krijg ik het zakje dicht gezipt, maar zodra ik er een beetje in knijp schiet dat ding weer open. Overal fruitshake…

Soms baal ik weleens van mijn ‘doener-gedrag’. Want als ik nou eerst even op de verpakking had gekeken, had ik daar een -max- zien staan. Niet verder dan het streepje vullen dus. Dan gaat het zakje zonder knoeien dicht, écht dicht. En hoef je vervolgens niet de consequenties, een keuken vol fruitshake, te aanvaarden… Maar hey, alles voor de kleintjes! Want die vinden het fantastisch om hun fruitshakie uit de knijpzakjes te nuttigen.

squiz

Winnen
Denk jij dat je de fruitzakjes wel in één keer goed vullen kan? We geven een setje met 3 stuks van deze herbruikbare knijpzakjes weg. Meedoen? Vul je gegevens in op het winformulier en wie weet wordt het pakketje binnenkort naar jou opgestuurd.

knijpzakjes

 review

Previous ArticleNext Article

8 Comments

 1. Ben benieuwd hoe makkelijk het vullen gaat met een fruitshake (is toch wel iets dik namelijk). Maar leuk geschreven! Doener-gedrag hahah woord van 2015? 🙂

  1. Als je het niet te vol schenkt, lukt het dus wel.
   Ja wie weet! Er zijn vast veel meer doeners! 🙂

 2. Yep, hier ook een doener! Haha, gewoon ‘ok’ klikken, zo herkenbaar! 😉 En gebruiksaanwijzingen, pffffff heb ik echt geen geduld voor.

 3. Het jaar begon en mijn schatjes kwamen op tv, dus super gaaf en het zit me dus erg mee 2015 is voor mij al super begonnen, iedereen blij gezond dus dan heb je eigenlijk de de hoofdprijs gewonnen. toch blijf er nog iets knagen… dus kom toch nog een gokje wagen, want na die koude Nieuwjaarsduik , is deze actie van jullie echt wel super puik.

 4. Heel erg handig om mee te nemen en naar school en een dagje uit, zien er ook erg leuk uit.
  Ik doe graag mee voor de kinderen.