Dé tips: uiteten met je kleintje

restaurant kind

Dat je niet met je kleine aanhangsels naar dat ene kekke restaurant moet gaan, weten we inmiddels. Maar goed, het is zomer en dan stijgen de temperaturen weleens naar je hoofd en blijk je toch gek genoeg te zijn om je peuter of kleuter mee te nemen naar een bistro, het eetcafe of die elite snackbar. Mocht dit geval zich voorkomen, dan heb ik een paar tips voor je.

– Zodra je het restaurant binnen stapt, doe je een vlotte risicobeoordeling. Waar zijn alle uitgangen en is er een trap?Kies dan ook vervolgens een plek waar je zicht heb op alle uitgangen en de eventuele trap. Volgende stap: alle messen en glazen van tafel. En dan zijn er nog vele risicovolle situaties die je gemist heb, maar daar komt je kleintje wel achter…

– Bied je verontschuldigingen bij voorbaat aan, aan het personeel. Altijd handig om ze alvast aan jouw kant te hebben en wellicht wekt het een beetje sympathie voor wanneer je peuter een glas omkiepert. Of het hele dienblad omstoot. 

– Verspil geen geld aan een maaltijd voor je peuter. Ze eten toch niks van wat je ze voorschotelt. Tenzij het een bord vol met snoep of chocola is.

– Verwacht niet dat je zelf lekker kunt genieten van een maaltijd. Al je energie gaat in het koest houden van je peuter of kleuter.

– Bestel daarom gewoon alleen wijn, dat houdt jezelf ook koest.

– Wanneer je kleintje besluit om een driftbuitje eruit te gooien, verlaat het restaurant. Maar betaal eerst je rekening. En na het openlijk blootstellen van een driftbuizou je eigenlijk ook de rekening van alle andere gasten moeten betalen.

– Blijf thuis. Bestel voor jezelf sushi, pizza of whatever waar je gelukkig van wordt en koop in de supermarkt een doos met kipnuggets. Het is een stuk goedkoper. En relaxer.

Eet smakelijk. Enjoy your meal. Bon appétit. Buen provecho. Guten Appetit.

Afbeelding: KIRYAKOVA ANNA/Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. En als je dan toch uit eten gaat, haal dan ook het tafelkleed eventjes van het tafeltje. Daar gaan ze onvermijdelijk aan lopen trekken. *zucht

  2. Wij zijn dan ook nooit verder gekomen dan een snelle lunch 😉 Binnenkort naar een pannenkoekenrestaurant, ben benieuwd!