10 tips om het ‘back to school’ minder pijnlijk te maken

kind terug naar school

Goeie genade! Wat is er met de zomervakantie gebeurd? Of je kinderen nu al terug naar school zijn of dat je de zomervakanties aan het afbouwen bent, het feit is dat het is omgevlogen! En ja, de vlag gaat uit want wat een heerlijkheid die rust! Toch is dat back-to-school momentje altijd een beetje pijnlijk. Alleen die wekker al… Auw.

Maar goed, we willen jullie graag helpen om het terug naar school gaan, zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen. Bij deze 10 tips, doe er je voordeel mee! 

1. Begin op tijd met wennen aan het schoolritme

Het advies is om een week van te voren de kinderen weer te laten wennen aan het schoolritme. Zo kunnen ze fris en fruitig aan hun eerste schooldag beginnen. Whahahaha! Het is leuk bedacht, maar die kinderen hebben nog een week vakantie! Bovendien is het 30 graden en kunnen ze ’s avonds echt niet slapen. En misschien is het geen 30 graden, dan nog kunnen ze niet slapen.

2. Maak een boodschappenlijst

En zet daarop: gymschoenen kopen >> Want ga er maar niet vanuit dat je kind die van vorig schooljaar nog past. Daarnaast zul je op vrijdagavond nog een lijstje met alles wat je kind voor het schooljaar nodig heeft ontvangen van de juf. Lekker op tijd, maar je kunt er vanuit gaan dat daar schriften, agenda en gymschoenen op staat.

3. Broodtrommeltjes schoon?

Deze tip komt eigenlijk een beetje te laat, je had namelijk de eerste dag van de zomervakantie even de schooltassen moeten checken… Sorry!

4. Zorg dat je de avond van te voren alles klaarzet

Deze geldt natuurlijk alleen voor de super georganiseerde moeders. De rest van ons zit op zondagavond natuurlijk te Netflixen of aan aan de borrel.

5. Start de dag met een ontbijtje

Leuk advies voor degene die een hap door zijn keel krijgt. Want wanneer je zes weken lang de dag begon met een brunch, is een ontbijtje even wennen.

6. Zorg dat alle fietsbanden zijn opgepompt

Ben je een keer op tijd, zijn die banden van je fiets half leeg en moet je de kinderen lopend naar school brengen… Not so nice.

7. Blijven lezen…

O ja, ze moesten elke dag blijven lezen! Nou die leesbingo kun je prima in het laatste weekend er doorheen rammen.

8. Houd het weekend voor school weer begint een beetje rustig

De kinderen hebben het namelijk al druk genoeg met hun leesbingo.

9. Back to school outfit

Ik weet het ook niet precies, maar dit schijnt een dingetje te zijn. Toch zou ik voordat je kapitalen uitgeeft aan een back-to-school outfit even in de kledingkasten van je kinderen kijken… Meestal ligt daar al genoeg.

10. Maak je niet druk

Want waarom zou je? Terug in het ritme is al pijnlijk genoeg.


terug naar school tips

Afbeelding: Shutterstock / Sharomka

Previous ArticleNext Article