5 onhandige kinderkleding feitjes

Zoals jullie misschien wel weten, ik ben dol op kinderkleding! Ik ben dol op het shoppen, op het zoeken naar de pareltjes en ik ben dol op het kleden van mijn kleintjes. Soms kan ik ze wel opvreten als ik ze in dat ene jurkje of die ene trui zie spelen. Ik kan daar echt van genieten.

Zo dat is duidelijk. Toch? 

Toch zijn er een aantal kenmerken aan kinderkleding wat ik als moeder niet echt waarderen kan. Ondanks dat het schattig is, een kleding stuk afmaakt of weet ik het wat, het is gewoon niet handig en op z’n zachts gezegd eigenaardig wat er op of aan kleding voor kinderen zit.

Dus bij deze, de 5 onhandige kinderkleding feitjes.

1. De wasvoorschriften

Eigenlijk zouden alle wasvoorschriften van kinderkleding moeten zeggen: geschikt voor 90º graden. Want meisje, jongen, jong of oud… Kinderen worden vies. Heel vies! Een baby schijt z’n hele rug vol met gele kak, een peuter pakt met z’n knieën elk grassprietje mee en alles boven de vier rolt gewoon regelmatig door de modder. Schoon op 30º graden? Vergeet het maar!

2. De zakjes

Oké, ik snap dat het een item af kan maken, dat het net even de finishing touch is, maar broekzakken bij een baby? Why? Zakken bij peuterkleding is al iets beter te begrijpen, maar het is niet wenselijk. Waarom? Nou omdat al die steentjes, papiertjes, wormpjes, LEGO, muntjes en afgeknabbelde snoepjes in de rand van mijn wasmachine gaan zitten en mijn wasmachine dat niet cool vindt. En ik ook niet.

3. De verschillende maten van de verschillende merken

Die valt regelrecht onder de categorie ‘onhandig’. Want hoe irritant is het dat je denkt de juiste maat te kopen en dan blijkt het shirtje drie maten kleiner te vallen. Voordat je eenmaal een beetje weet welk merk hoe valt, ben je een kwart eeuw verder. En erger is nog dat sommige ketens niet eens hun eigen matenlabel aanhouden en in een zelfde collectie verschillende items totaal anders kunnen vallen. Argh!

4. Overload aan roze

Ik houd van roze kleding en kleding kopen voor meisjes is stukken makkelijker, ik beken. Maar soms word ik een beetje gek van al dat roze, het kan gewoon ook too much zijn. Zeker in de babylijnen. Het is roze, blauw of naturel met een jaren tachtig teddybeer erop.

5. Doodshoofden en ongepaste slogans

Ik kan er maar niet aan wennen en het lukt me ook niet om het leuk te vinden: doodshoofden op een kindershirt. Ieder zijn eigen stijl, maar mijn stijl is het niet, ik ben meer van de happy faces. Slogans kunnen ook heel leuk zijn, maar stem het a.u.b. een beetje af op de leeftijd…


Kinderkleding onhandig

Origineel gepost: maart 2016
Update: maart 2024

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

9 Comments

  1. Toch hier een mama van 3 jongens… de oudste vind al een paar jaar de doodshoofden geweldig. .. nu 10… de middelste en jongste hrbben van de week hun eigrn t shirt “gekocht”.. je raad al wat er op staat. … Van mij nag het ook iets anders… maar goed doodshoofden… weet eigenlijk niet wat ik erger vund eant de oudste is nu ook helemaal in to star wars!

    1. Ook zo irritant ja! Pyjama’s koop ik sowieso altijd een maat groter, dan kan het krimpen in de droger…

  2. Ik zelf heb zo’n hekel aan die overload van Disney figuren of andere actiefiguren die op kleding staat gedrukt. Voor de peuters kan het nog net. Maar voor 10-jarigen…. nope

  3. Ik heb hier slabben en een slaapzakje dat ik met de hand moet wassen. Serieus??? Het zou inderdaad allemaal op 40 of 60 graden in de was moeten kunnen

  4. Heerlijk om te lezen!!! Genieten..90 graden is een onmogelijke optie!! Al snap ik het wel…. Hahahah…. Maar de stoffen ( grondstoffen) zijn het die de pret drukken.

    Hahah… Handwas voor baby”s en kinderen is echt heeeeeel raar!! ( reactie op een reactie)

    Dikke knuffel voor jou!!!