Je kind een telefoon? Dit heb je absoluut nodig!

Wanneer je kleintje ouder wordt, zal hij binnen de kortste keren gaan vragen om een eigen mobiele telefoon. Ergens in je achterhoofd zal er een stemmetje schreeuwen: ‘echt niet!! Je gaat maar lekker buitenspelen.’ Maar als je er even goed over nadenkt, is een eigen mobiele telefoon voor je kind helemaal zo gek nog niet. Bovendien, het één sluit het andere niet uit. Het grootste voordeel is natuurlijk dat hij niet meer constant om jouw telefoon zal vragen. Maar in deze tijd is het ook belangrijk om je kinderen al vroeg te leren hoe ze met een mobiele telefoon om moeten gaan. En dan niet alleen om het apparaat te bedienen, maar ook het gebruik van een mobiele telefoon. Maar even over het apparaat gesproken, er zijn zeker een aantal onmisbare dingen voor kinderen met een telefoon. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Een goed telefoonhoesje

Om te beginnen, een goed telefoonhoesje is heel belangrijk om de telefoon zo lang mogelijk heel te houden. Wij hebben ervaren dat een goed telefoonhoesje, alle randen van de telefoon bedekt. Ik weet niet hoe kinderen het voor elkaar krijgen, maar ze laten de telefoon altijd vallen op het punt waar het randje net niet bedekt is. Met een telefoonhoesje waar alle randjes beschermd zijn, heb je dat probleem niet. Wat ook belangrijk is, is dat het randje van het hoesje een klein beetje boven het scherm uitkomt. Wanneer de telefoon plat op het scherm valt, zal de hardste klap op het telefoonhoesje komen.

Een screenprotector

En dan kun je nog zo’n goed telefoonhoesje hebben, een screenprotector is ook geen overbodige luxe. Met een screenprotector beschem je het schermpje van de telefoon zo goed mogelijk, niet alleen bij het laten vallen, maar ook tegen andere krasjes. Het beste is een screenprotector van glas. Als je kind zijn telefoon dan laat vallen, zal altijd als eerste het glas van de screenprotector breken.

Met een goed telefoonhoesje en een screenprotector heb je er alles aan gedaan om de mobiele tefoon van je kind zo lang mogelijk heel te houden. Maar er zijn nog meer onmisbare accessoires voor de telefoon van je kind.

Een autolader

Met drie kinderen en veel reizen in de auto, hebben wij gemerkt dat een autolader onmisbaar is! En dan het liefste een autolader met twee USB poorten, want op de één of andere manier hebben ze onderweg altijd op hetzelfde moment de lader nodig. Let er bij een dubbele lader even op dat beide poorten op de lader tegelijkertijd voldoende vermogen leveren.

Telefoonhouder

En de laatste accessoires die ik onmisbaar vind voor de mobiele telefoon van je kind, is de telefoonhouder. Deze essentie hebben we vooral tijdens Corona en het thuiswerken van de kinderen gemerkt. Zo volgde mijn dochter bijvoorbeeld de instructies via Teams op haar telefoon, terwijl ze ook haar werkbladen aan het maken was. En ja, dan is het wel zo handig als je telefoon in een fijne en stevige telefoonhouder staat. En zo’n houder kun je natuurlijk ook gebruiken als je gewoon een filmpje op je telefoon wilt kijken.

Handige apps

Naast alle accessoires, zijn er ook een aantal dingen op de telefoon zelf die mega handig zijn. Zo vind ik bijvoorbeeld ‘zoek mijn telefoon’ écht mega handig. Niet alleen om te checken waar je kind uithangt, maar ook voor wanneer hij weer eens niet weet waar hij zijn telefoon gelaten heeft.

Daarnaast is een telefoon niet alleen handig en leuk voor vermaak, als spelletjes en Netflix, maar kun je er ook leerzame apps op zetten. Zo oefent mijn zoon nu iedere dag in een app met zinsontleding en de werkwoorden. En dat biedt ook echt vooruitgang!

Een telefoon voor je kind is helemaal zo gek nog niet, maar houdt er bij de aanschaf wel rekening mee, dat er een aantal accessoires handig en sommige écht nodig zijn.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article