Hoe organiseer je een onvergetelijk kinderfeestje

onvergetelijk kinderfeestje

Het organiseren van een kinderfeestje kan hartstikke leuk zijn, maar je wilt natuurlijk ook dat het een dag is die de kids nooit gaan vergeten. In dit artikel zullen wij bespreken hoe je een feestje geeft dat het de leukste herinneringen zal opleveren. Benieuwd wat jullie gaan doen met het volgende kinderfeestje? Lees dan snel verder!

Waar moet je rekening mee houden?

Het blijft natuurlijk lastig om een origineel kinderfeestje te organiseren dat alle kinderen leuk vinden. Het belangrijkste is natuurlijk het jarige kind. Om succes te garanderen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het organiseren van een feestje voor kinderen. Allereerst heb je natuurlijk de activiteiten die je gaat doen. Er zijn super veel mogelijkheden, maar er zijn natuurlijk ook genoeg activiteiten die al duizenden keren zijn gedaan. Ons advies is daarom: probeer iets origineels te bedenken. De activiteit is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de kids het leuk hebben, aangezien dit waarschijnlijk het gene is wat ze zullen onthouden van het feestje. 

Plan niet alles helemaal vol

Echter is het ook niet goed om de hele verjaardag volledig vol te plannen. Kinderen vinden het namelijk ook altijd belangrijk om voldoende speeltijd te hebben. Ze zijn immers gezellig met z’n allen en vinden het dan ook altijd leuk om genoeg tijd te hebben om samen rond te rennen, eigen spelletjes te doen en gewoon lekker te spelen. Mocht de hele dag volgepland staan, dan hebben ze zelf geen ruimte om invulling te geven aan de dag. 

Vrije tijd stelt kinderen volledig in staat om zelf creativiteit te uiten en volgens hun eigen regels spelletjes te spelen. Ook is vrij spel goed voor kinderen omdat het sociale interactie stimuleert.

Verrassingen zijn altijd goed

Ook vinden kinderen verrassingen natuurlijk altijd geweldig. Het kan dus goed zijn om niet alles van tevoren samen met het kind te plannen, maar ze lekker te verrassen tijdens de verjaardag. Zo zorg je voor de leukste herinneringen. Om deze herinneringen vast te leggen is het altijd goed om sowieso veel foto’s te maken tijdens het feestje, maar ook om aandenkens mee te geven. Het is voor de kinderen natuurlijk geweldig als deze aandenkens passen binnen het thema van het feestje. 

Heb je een piratenfeestje gegeven waar je bent gaanschatzoeken, geef de kids dan bijvoorbeeld een plastic zwaard mee, de schatkaart of zelfs een deel van de schat! Ben je gaan bakken met het feestje, geef dan iedereen een lekkere cupcake mee of zelfs wat meer, zodat de ouders er van mee kunnen genieten. 

Bereid alles goed voor

Geloof ons, tijdens het feestje zul je druk genoeg zijn. Je wilt dus niet hals over kop nog van alles moeten regelen tijdens het feest. Zorg er dus voor dat je van tevoren alles wat er geregeld moet worden, goed hebt geregeld. Dit houdt dus ook in dat je tijdig de uitnodigingen moet versturen. Je wilt natuurlijk dat de ouders genoeg tijd hebben om te kunnen reageren. Verder wil je natuurlijk voor de kleine dat er zo veel mogelijk kinderen komen, wel zo leuk. 

Hiernaast is ook de activiteit belangrijk om goed voor te bereiden. Verder heb je natuurlijk ook alle benodigdheden voor het eten en drinken. Zorg bij het eten voor kindvriendelijke gerechten. Ga dus geen hele ingewikkelde gerechten klaarmaken die kinderen toch niet gaan eten, maar zorg ervoor dat er voor iedereen wat lekkers is. Dit kan al super makkelijk zijn met eerst een stukje taart, later wat patat en voor iedereen limonade. Het klinkt simpel, maar dit is toch vaak wat het beste werkt bij de kids. 

Regel hulp bij het feestje

Je zult gauw genoeg merken dat er meer dan genoeg te doen is bij een kinderfeestje. Het is dus zeker aan te raden om niet alles zelf te doen, maar hulp in te schakelen. Dit kan zijn door bijvoorbeeld ouders van andere kinderen te vragen, of vrienden en kennissen in te schakelen. 

Wil je nou volledig ontzorgd worden? Dan kun je bijvoorbeeld ook een kinderfeestje geven bij een organisatie die het hele feestje voor je regelt, zoals bijvoorbeeld Snowlimits. Het voordeel aan zo’n georganiseerd kinderfeest is dat je zelf niks hoeft te regelen. Niet alleen zorgt de organisatie ervoor dat de kinderen het hele feestje vermaakt worden, maar ook het eten, drinken en het opruimen wordt zo geregeld. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is dat de kinderen naar de locatie toe komen. Met een zeer uitgebreid aanbod is er altijd wel een feestje te vinden die past bij de wensen van de jarige. Zo zorg je ervoor dat het niet alleen voor de jarige, maar voor alle aanwezigen op het feestje een onvergetelijke dag wordt!

Previous ArticleNext Article