Het leed dat lekkende bekers heet

De kleuter wil overblijven

Mijn kleuter blijft tussen de middag eigenlijk nooit over. Gewoon, omdat het niet nodig is en haar even ophalen is geen probleem aangezien ik tegenover de school woon. Maar goed, blijkbaar is dat overblijven toch wel interessant. Laatst vroeg zij namelijk of ze ook een keer mocht overblijven. Ach waarom ook niet, als zij dat wil.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik smeer voor haar een boterhammetje en schenk twee bekers in. Eén voor het tien-uurtje en één voor tussen de middag. Eén Rosti Mepal en één merkloos, welke ik eigenlijk nooit gebruik omdat deze rechtop gehouden moet worden in verband met lekkage gevaar.

Grmflf! Een lekkende beker

Mijn kleuter is opgewonden en ze heeft er zin in! Ze mag voor het eerst overblijven!  Als ze ’s middags weer thuis komt, vertelt ze vol enthousiasme hoe leuk het was. Ondertussen pak ik haar rugzakje uit. Als eerste haal ik er een druipende tekening uit en vervolgens een plakkerige beker en broodtrommeltje. Ai, deze moeder, onervaren in het overblijven, zag dat even niet aankomen en er gaat er een lichtje branden. Daar heb ik weleens over gelezen! Over wanhopige moeders die keer op keer een zeiknat en goor rugzakje mee naar huis krijgen. Het leed dat lekkende bekers heet…

Niet lekkende beker

Als mijn kleuter vaker wil overblijven, moet ik eerst op zoek naar meer Rosti Mepal bekers, deze sluiten namelijk wel goed af en dat voorkomt een heleboel leed. En dat alleen maar omdat deze schoolbeker doet waar het voor bedoeld is, namelijk niet lekken! Op de site van Rosti Mepal is het hele school-assortiment te vinden. Bekers met prinsessen, Cars, Hello Kitty, noem het maar op. Geweldig voor de kleintjes. Gelukkig hebben ze ook de ‘Campus kleuren’, dat trekt mij persoonlijk meer. Uiteraard word ik ook naar het kleurrijke servies getrokken, maar ik laat mij niet verleiden! Schoolbekers die niet lekken, daar kwam ik voor. Ik laat mijn kleuter een keer niet kiezen, anders hebben we straks nog een Hello Kitty beker in de la. Nee ik kies zelf en ik ga voor rood.

De kleuter is er klaar voor, voortaan kan ze zonder lekkende bekers overblijven.

campus-kleur

 

Previous ArticleNext Article